Loading...
START_EN2023-04-03T13:38:54+02:00

The Flemingsberg Science Foundation works to make Flemingsberg one of Sweden’s most important centers for education, research and creativity by 2050. We promote and take the lead in the development of knowledge-intensive activities in Flemingsberg. We do this together with academia, business and society.

Creating a sustainable rubber from ordinary birch bark

June 21st, 2023|

Two-thirds of all rubber used in the world is made from oil. But now a sustainable process is being developed by a company named Reselo, which involves extracting rubber from birch bark. The bark itself is a residual product from today’s forest industry.

The emergence of a new ecosystem

June 18th, 2023|

Campus Flemingsberg boasts a highly robust ecosystem in the field of Life Science, characterized by world-class education, research, and entrepreneurship, with Karolinska University Hospital serving as a central hub. The foundation plays a vital role in promoting the visibility of this ecosystem, ensuring its continuous development and facilitating new establishments.

What’s happening on Instagram?

Sista dagen på praktiken. Kommunikationsavdelningen på Södertörns högskola har gett mig erfarenheter och lärdomar - ledorden för min tid som praktikant. Syftet med det. Learning by doing är det absolut bästa sättet att göra det på. Det väntar fler sådana tillfällen under hösten och vintern. Kontakter med “externa aktörer” som det heter så fint. I syfte att ytterligare utforska vad vi kan tänkas arbeta med är vi tagit examen. Känns pirrigt och spännande. Även för en 48-åring med lång arbetslivserfarenhet. Men när tidigare abstrakta önskningar börjar bli en konkret verklighet, är pirrigt befogat. Jag är alltid nervös inför nya saker, men att göra det ändå är ytterligare en lärdom jag fått i och med högskolestudier. Jag är redo för en näst sista termin på Retorikkonsultprogrammet. Redo och nervös! 

Säger med de orden, tack för mig och den här veckan. Ha en fin fredag!

#södertörnshögskola#campusflemingsberg#sh#retorikstudent#retorik#student#erfarenhet#lärdomar#framtid#nervös
...

12 0

Söker du en spännande möjlighet att utveckla din sångtalang och ta dig an mer utmanande repertoar? Då är Campus Flemingsbergs Chamber Choir platsen för dig! 🎶

Campus Flemingsbergs Chamber Choir är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Stockholms Musikpedagogiska Institut (SMI) och vänder sig speciellt till dig som studerar eller arbetar på Campus Flemingsberg. Vi uppmuntrar särskilt killar med en passion för sång att söka till ensemblen!
#campusflemingsberg
...

1 0

Det är en hemmadag. Skriver på rapporten som praktiken ska examineras på. Så, nope, du kommer inte undan skoluppgifter under en praktik. Rapportens fokus är till stor del på reflektion och lärdomar. När blir erfarenheter en lärdom och något vi tar med oss in i nästa tillfälle vi ska utföra en liknande uppgift? Frågor som är och har viktiga för mig under tiden på högskolan. I livet.

Det är en dag kvar av praktiken. Och ja, jag tar med mig nya erfarenheter och jag har återanvänt gamla. Nästa vecka är det tillbaka i klassrummet igen. Jag ser fram emot det.

#retorikkonsultprogrammet#sh#södertörnshögskola#retorik#student#campusflemingsberg#erfarenhet#reflektion#
...

11 0

Campus Flemingsberg

Go to Top