Campusdagen inledde terminen med gratis lunch i gröngräset

//Campusdagen inledde terminen med gratis lunch i gröngräset

Campusdagen inledde terminen med gratis lunch i gröngräset

Cirka 1000 gratis luncher, tal från fem rektorer, oljefatskonsert och körsång. Den första campusdagen i Flemingsberg välkomnade studenter och personal med variation och värmande sensommarsol.

Fem rektorer stod på scenen under invigningen av den första campusdagen i Flemingsberg. En bredd som visar den mångfald som ryms på Campus Flemingsberg.

Starka samarbeten
Campus Flemingsberg är Sveriges tätaste kunskapsmiljö med fem högskolor och cirka 17 000 studenter. Allt inom gångavstånd från företag, forskningsinstitutioner och Karolinska Universitetssjukhuset.

– Campus Flemingsberg är ett av KTH:s fem campus och otroligt viktigt för en breddad rekrytering söder om Stockholm. Detta är också det campus där vi har det bredaste samarbetet med andra lärosäten, säger Sigbritt Karlsson, rektor för KTH.

– I Flemingsberg finns även ett fokus på medicinsk teknik, ett område som vi kommer att utveckla med mer forskning, inte minst i samarbete med Karolinska Universitetssjukhuset.


Sigbritt Karlsson, rektor för KTH, Gustav Amberg, rektor för Södertörns högskola, Louise Stjernberg, rektor för Röda Korsets Högskola, Karin Dahlman-Wright, prorektor för Karolinska Institutet och Ian Plaude, rektor för Stockholms Musikpedagogiska Institut.

Bland de som flyttat ut på gräsmattan bakom biblioteket fanns boklådan Harrys böcker. Den finns mitt på campus och säljer allt från kurslitteratur till ryggsäckar och andra accessoarer.

– Det är viktigt att delta under dagen för att få fler studenter att se vilken god service vi kan erbjuda mitt på campus. Vårt utbud av kurslitteratur utgår i princip från kurslistorna vilket betyder att vi har rätt böcker på hyllorna, säger Svetlana Eriksson, verksamhetschef för Harrys böcker.

– Dessutom är vi studentägda med priser som i de flesta fall är konkurrenskraftiga med det du hittar på nätet.

Ger hjälp i tid
Granne med Harrys böcker stod en grupp från Studenthälsan.

– De flesta som vi möter är de som söker upp oss när de redan har mått dåligt en tid. Vi önskar att fler kom till oss mycket tidigare, när de börjar känna sig otillräckliga eller stressade. Då kan vi hjälpa till i tid för att du ska slippa besvär, säger Simon Nilsson, psykolog på Studenthälsan.

Han betonade hur studentlivet bitvis kan vara påfrestande med en tung arbetsbörda och begränsad ekonomi.

– För många innebär studierna att man flyttar hemifrån sitt föräldrahem, till en ny och okänd plats, samtidigt som prestationskraven ökar dramatiskt. Det är inte helt lätt att hantera för alla, säger Simon Nilsson.

Boka en tid eller kom på vårt drop in, hälsar Lena Mattsson, sjuksköterska på Studenthälsan.

De som söker sig till Studenthälsan möter allt från olika gruppverksamheter till individuell råd och hjälp.

– Boka en tid eller kom på vårt drop in, säger Lena Mattsson, sjuksköterska på Studenthälsan.

Under dagen kunde studenterna vinna en gratis lunch genom att svara på några väl valda kunskapsfrågor om Campus Flemingsberg.

Köerna ringlade sig över gräsmattan för de cirka 1000 gratis luncherna under Campusdagen.

Träffa Studenthälsan

Studenthälsan har öppet för drop-in 12.30-14.00 på Blickagången 7 för dig som pluggar på Karolinska Institutet, Södertörns högskola och Röda korsets Högskola. Pluggar du på KTH söker du dig till Sergelmottagningen i femte Hötorgsskrapan.

Här hittar du mer information och kontaktuppgifter.

2018-09-25T12:48:41+00:00 september 19th, 2018|