Full fart i Flemingsberg!

//Full fart i Flemingsberg!

Full fart i Flemingsberg!

Det händer alltid mycket i Flemingsberg, och 2018 var definitivt inget undantag. Det här var året då Campus Flemingsberg växte fram som ett tydligt begrepp och manifesterades genom en rad olika händelser. Speciellt roligt var genomförandet av Campusdagen den 5 september, då solen sken och rektorer från samtliga lärosäten hälsade studenterna välkomna till ackompanjemang av musik från SMI.

Campus Flemingsberg utvecklas nu vidare i ett antal grupperingar, med fokus på allt från fysisk utformning till det som ger campus liv 24/7. Flemingsberg Science håller ihop helheten, men arbetet engagerar ett femtiotal entusiaster från högskolor, företag och samhälle.

Ett kvitto på att Flemingsberg nu blivit riktigt hett är det beslut som togs av Fabege under senhösten 2018 att tillsammans med Huddinge kommun och andra partners utveckla ett av Stockholms största affärsdistrikt intill pendeltågsstationen i Flemingsberg. Projektet, med namnet Stockholm South Business District, innebär ett tillskott på flera tiotusentals arbetsplatser och är ett viktigt steg på vägen i etableringen av universitets- och affärsstaden Flemingsberg.

Så vad händer 2019?

Vi kommer att jobba vidare med den gemensamma visionen för hela Flemingsberg, så att vi inte bara får ett antal fina hus och kvarter utan också får allt att hänga ihop i en attraktiv helhet både vad gäller fysisk utformning och innehåll. Jag hoppas också att fler företag skall få upp ögonen för Flemingsberg och lokalisera verksamheter hit. Då kan vi skapa en plats som med både hjärna, hjärta och muskler bidrar till att lösa samhällets utmaningar!

Björn Varnestig, VD Flemingsberg Science

2019-02-18T09:53:11+00:00 februari 18th, 2019|