Ny kommunal gymnasieskola i Flemingsberg

//Ny kommunal gymnasieskola i Flemingsberg

Ny kommunal gymnasieskola i Flemingsberg

Hösten 2019 öppnar en unik kommunal gymnasieskola i Campus Flemingsberg. Skolan kommer ha fokus på life science och samarbeta med högskolorna i området.

– Genom ett nära samarbete med de högskolor som redan finns i området får vi än bättre möjligheter att förbereda eleverna för fortsatta studier på högskola och universitet. De kommer att få ett ökat intresse och större förståelse för vad högskolestudier egentligen är, säger Mona Lifwergren, projektledare för den nya gymnasieskolan.

Skolan blir en levande del av Campus Flemingsberg och kommer att ha fokus på life science. Eleverna kommer kunna söka till program inom teknik, naturvetenskap, ekonomi eller vård och omsorg. Skolan ska även erbjuda ett fjärde tekniskt år.

– Här kommer framtidens forskare och entreprenörer att utbildas i en stimulerande miljö där samverkan och nytänkande står i centrum, säger Mona Lifwergren.

Lokalerna finns i NEO-byggnaden och skolan blir därmed helt integrerad i högskoleområdet. Byggnadens tema är en attraktiv, varierande och inspirerande studiemiljö med innovativa lösningar för data och kommunikation.

Skolan startar hösten 2019 med att ta emot 180 elever. Fullt utbyggd är skolan först 2021 och har då 500 elever. Enligt Kommunförbundet Stockholms län ökar antalet elever i åldrarna 16-19 år med drygt 21 000 fram till 2025 vilket skapar hög efterfrågan på fler gymnasieplatser i länet.

Här hittar du pressmeddelandet.

Illustration: Tengbom

2017-06-29T15:04:30+00:00 juni 29th, 2017|