AlzeCure Pharma

//AlzeCure Pharma
AlzeCure Pharma 2018-08-15T12:57:23+00:00

Projektbeskrivning

AlzeCure Pharma

www.alzecurepharma.com

Vilken är affärsidé, vilket problem är ni ute för att lösa?

– Vi är ett svenskt läkemedelsföretag med inriktning på utveckling av nya behandlingar av Alzheimers sjukdom. Denna svåra och dödliga sjukdom, som idag drabbar mer än 30 miljoner människor världen över, saknar för närvarande effektiv behandling, säger AlzeCure Pharmas VD och medgrundare Johan Sandin.

– Teamet har stor erfarenhet från små och stora läkemedelsföretag och har också ett etablerat nätverk av viktiga opinionsbildare, bland andra professor Bengt Winblad, en av de mest framträdande forskarna inom fältet.

Var är ni nu?

– Vi arbetar för närvarande med två småmolekulära plattformar: NeuroRestore (ACD855), en symptomatisk terapiform som riktar sig mot störningar av nervcellsfunktion, och Alzstatin (ACD678), en sjukdomsmodifierande terapiform som riktar sig mot bildning av amyloida plack i hjärnan, säger Johan Sandin.

– Vi har dessutom backup-program med flera mycket potenta substanser som även kan vara intressanta för andra indikationer, som exempelvis depression.

Vilka är era planer för framtiden?

– Vi ska fortsätta utvecklingen av de prioriterade projekten och planerar att initiera kliniska studier under 2018 för NeuroRestore samt 2019 för Alzstatin. För att kunna förverkliga detta ambitiösa och viktiga program så kommer vi under den närmaste tiden identifiera olika lämpliga finansieringslösningar. En notering av bolaget är en möjlig väg, säger Johan Sandin.

Varför finns ni i Flemingsberg?

– Vår forskning och utveckling har skett i samarbete med både Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset här i Flemingsberg. Och den stimulerande miljön med närhet till ledande forskning inom området, och det positiva klimatet på Campus Flemingsberg, uppmuntrar till spännande samarbeten, säger Johan Sandin.