Publikrekord för CoLab Flemingsbergs inspirationsföreläsning med ”Börshajen”

//Publikrekord för CoLab Flemingsbergs inspirationsföreläsning med ”Börshajen”

Publikrekord för CoLab Flemingsbergs inspirationsföreläsning med ”Börshajen”

När CoLab Flemingsberg bjöd in till inspirationsföreläsning med Andra “”Börjshajen” Farhad förhandsbokades aulan snabbt till sista plats.

– Vilket fantastisk föreläsning det var – vilken publik! Jag återvänder gärna när som helst, säger Andra Farhad.

Hennes resa från ung mobbad tjej i förorten Fittja till omslagen för affärsmagasin som Veckans affärer och Entreprenör är gripande.

– Det är roligt att se hur många som inspireras av hennes resa, hon har en mycket engagerad publik i olika åldrar, tjejer som killar, säger Alexander Rossev, ansvarig för föreläsningen vid CoLab Flemingsberg.

– Det var väldigt kul att se hennes glöd när hon berättade hur det är att kämpa mot ett mål, vara envis och ta sig över hindren på vägen.

Livspåverkande kunskap

Andra Farhad driver i dag utbildningsplattformen Börshajen där unga vuxna ges gratis utbildning i privatekonomi och börshandel. Hon är självlärd och byggde på kort tid upp en följarskara av över 20 000 personer med instagramkontot Börjshajen.

–Detta är livspåverkande kunskap för individen men även för samhället. Och inget du lär dig i skolan eller av din omgivning, säger Andra Farhad.

– Och det är extra viktigt att nå ut till studenter och unga vuxna eftersom de är framtidens ledare och företagare.

Senast som högskolans aula lockade så många intresserade inför en föreläsning vadr när Dalai Lama besökte Flemingsberg 2012.

Vad tyckte du när du hörde det?

– Galet roligt att höra, mest för mig inte för mina kollegor som tyckte det gav mig lite väl mycket luft under vingarna, skrattar Andra Farhad.

CoLab Flemingsberg är en miljö som erbjuder såväl kunskapsfyllda workshops som inspirationsföreläsningar för innovativa som vill komma igång med sina idéer.

 

2017-06-27T14:33:19+00:00 juni 26th, 2017|