ANA Futura ger ett starkare Campus Flemingsberg

Nu är ANA Futura invigt på Campus Flemingsberg – en unik forskningsmiljö med målet att riva gränser. Såväl mellan forskning och utbildning som mellan akademi och omvärld.

– Vi hade en mycket lyckad invigning där vi firade att vi äntligen är inflyttade och igång med verksamheten. ANA Futura utökar våra möjligheter att bedriva högkvalitativ forskning och utbildning på Campus Flemingsberg, säger Lars Frelin, samordnare för ANA Futura.

Invigningen skedde med högtidliga tal och bandklippning samt ett vetenskapligt seminarieblock där deltagarna fick möta ett axplock från verksamheterna i ANA Futura.

– En viktigt del är vår nära anknytning till Karolinska Universitetssjukhuset. Vi har en patientnära forskning som bidrar till hela regionen när den återförs till klinisk utveckling och behandling. Här kan den basala grundforskningen ta steget in i den kliniska verkligheten, säger Lars Frelin.

ANA Futura samlar fyra av KI:s institutioner med totalt cirka 350 anställda. Här finns en miljö för samverkan mellan forskare med gemensamma profiler där de kan samutnyttja avancerad utrustning och laboratorium.

Byggnaden rymmer en mycket specialiserad infrastruktur, som det särskilda pre-GMP-labbet vilket är unikt för hela regionen. Dessutom rymmer ANA Futura flera av KI:s core-faciliteter med forskningsplattformar och utrustningar i världsklass.

Och ett ökat samutnyttjande av lokaler och utrustning, samt en ökad samverkan, är nyckelfaktorer bakom skapandet av ANA Futura, menar Lars Frelin.

– Vi ser redan nu när forskare från många olika fält samlas och integreras så uppstår nya samarbeten. Att träffas dagligen ger upphov till nya grupper och dialoger. ANA Futura ökar våra möjligheter att bedriva högkvalitativ forskning och utbildning på Campus Flemingsberg.

ANA Futura  ska även vara en naturlig länk mellan forskning och utbildning. Här kommer bland annat läkarstudenter, sjuksköterskestudenter, tandläkarstudenter, blivande tandhygienister och biomedicinska analytiker att möta forskningen.

– De kan göra övningar i miljöer, och med instrument, som de senare kommer att möta i arbetslivet. Det är en enorm styrka för Campus Flemingsberg att vi kan koppla samman forskning och utbildning på en plats på detta sätt, säger Lars Frelin.

Tävla om Flemingsberg Science Award Startup 2024 – ta din idé till nästa nivå

Äntligen öppnar anmälan till Flemingsberg Science Award STARTUP 2024. Har du en spännande affärsidé som förtjänar att testas av experter? Är du redo att ta den till nästa nivå? Då är denna tävling perfekt för dig. Delta och tävla om en vinst på 10 000 kr samt tre månaders medlemskap på Innovation Station - en coworking, innovationshub och mötesplats i hjärtat av Campus Flemingsberg.

2021-02-16T09:34:41+01:00
Till toppen