Stärker samverkan med ny webbplats

Nyligen lanserade Flemingsberg Science en ny webbplats med målet att guida fler till rätt resurser i det kunskapstäta området. Flemingsberg rymmer en god potential till starkare samverkan och ytterligare etableringar.

– Vår nya webbplats speglar bättre vårt uppdrag att utveckla campusområdet och skapa fler förutsättningar för samverkan. Genom att samla kunskapen om Flemingsberg öppnar vi fler dörrar till området, något som kan leda till nya spännande möjligheter för fler, säger Pernilla Boström, COO, Flemingsberg Science.

Den nya webbplatsen rymmer bland annat en djupare presentation av Flemingsbergs gemensamma styrkeområden: Hälsosamt åldrande, Mångfald och hälsa samt Avancerade terapier. Här finns även möjlighet till direktkontakt med respektive ansvarig för varje område.

Campus Flemingsberg rymmer även en rad olika kunskapsområden och miljöer där de enskilda akademierna, universitetssjukhuset och företagen i Flemingsberg är särskilt framstående. Även de ges en fylligare presentation än tidigare.

Här finns även dagens innovationssystem beskrivet ur olika perspektiv för studenter, forskare och företagare.

– Vi samlar vi de organisationer som finns i Flemingsberg med omnejd som kan ge olika typer av stöd och hjälp. Här finns en rad organisationer som kan bidra inom allt från patentfrågor, affärsidéer, finansiering, utveckling till co-working och nätverk, säger Pernilla Boström.
Nu finns även en utbyggd information till de företag som vill etablera sig i området. Här finns snabba ingångar till lediga kontor, labb och corefaciliteter, med mer information kring befintliga verksamheter.
– Målet är att ge en snabb och personlig kontakt. Vi kan de lokala förutsättningarna, marknaden och kulturen. Något som vi hoppas ska leda vägen till nya möjligheter för de flesta.

Webbplatsen lanserades i mitten av hösten och finns både i en svensk och en engelsk språkversion.

Från Science Week: Innovativa arenor skapar samverkan för framtidens stad

Se panelsamtalet om hur innovativa neutrala arenor är centrala för utvecklingen av den smarta och kunskapsintensiva staden. Flemingsberg Science VD Johnny Högberg deltar tillsammans med en panel bestående av Sophia Sundberg, Vd, Barkaby Science, Peter Dobers, Professor i företagsekonomi med fokus på hållbar utveckling och samverkan, Södertörns högskola, Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef, Fabege och Anton Västberg, Utvecklingsdirektör, Region Stockholm.

Testa din affärsidé: Flemingsberg Science Award Startup öppen för ansökan

STARTUP är en tävling för startups med en tydlig koppling till Flemingsberg, antingen som studenter, boende eller på annat sätt verksamma till området. Alla ideér är välkomna att delta i STARTUP så länge du tävlar med din egen idé och omsättningen samt externt ägarkapital är under 1 000 000 SEK vid det tillfälle du lämnar in i tävlingen.

SMI bjuder in till julig lunchkonsert

Stockholm Musikpedagogiska Institut, SMI bjuder in till en julig slagverkskonsert den 12 december. Slagverksstudenter och lärare framför ett varierat program och en grötlunch med Julgröt, skinkmacka, lussebulle, pepparkaka och kaffe serveras för bara för 60kr. Lunch serveras från 11.30 och konserten startar kl 12.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

CF_logo_neg
2019-12-18T12:49:14+01:00
Till toppen