Danskollektiv med fokus på unga tar plats på Flemingsbergs scenkonstresidens

Danskollektivet Johanssons pelargoner och dans blir först ut på scenkonstresidenset som inrättats av Huddinge kommun och Södertörns högskola. Under 2021 kommer kollektivet bland annat att utveckla workshops och ge öppna repetitioner i Flemingsberg.

Johanssons pelargoner och dans är ett danskollektiv och en produktionsplattform med över tio års erfarenhet av scenkonstnärligt och danspedagogiskt arbete med särskilt fokus på barn och unga. Kollektivet arbetar med deltagande och rörelsebaserad scenkonst – ofta hörlursbaserad. Något som gör det möjligt för publiken att vara samskapande i utformningen av en föreställning.

– Vi ser fram emot att få välkomna den valda aktören Johanssons pelargoner och dans till Södertörns högskolas lokaler, säger Gustav Amberg, rektor vid Södertörns högskola. Vi tror att vi genom det här projektet ska ta ytterligare steg i att öppna upp högskolan för vårt närområde när studenter, forskare och lärare här på högskolan samverkar med aktören och lokalsamhället och på så vis låter fler bidra till och ta del av konstnärlig verksamhet.
– Vi hoppas också att residenset ger upphov till intressanta och kanske lite oväntade utbyten av idéer mellan vår forskning – som ju bedrivs inom en mängd områden – och konstnärlig praktik.

Scenkonstresidenset har inrättats i samarbete mellan Huddinge kommu och Södertörns högskola och ger tillgång till högskolans scen Svarta lådan under ett år. Här ska en grupp utforska konstnärliga metoder och processer i samarbete med omgivningen.

Under 2021 planerar Johanssons pelargoner och dans att interagera både med platser och människor i Flemingsberg. Allt för att utbyta kunskap, skapa nya samarbeten, utveckla nya idéer och utforska det egna skapandet. Arbetet ska utmynna i workshops, dialoger och öppna repetitioner samt ett nytt publikt verk.

Mer om Johanssons pelargoner och dans 

Mer om inrättandet av scenkonstresidenset

Nu öppnar ansökan till Flemingsberg Science Award 2022

Nu kan du som student, arbetande och boende i Flemingsberg tävla med din affärsidé. I en deltävling till den nationella affärsplanetävlingen Venture Cup belönar Flemingsberg Science idéer som bidrar till en bättre värld. Förutom prissumman på 5000 kr får vinnaren även fri plats under tre månader i Flemingsbergs Sciences innovationsmiljö.

”Snart kan vi mötas vi IRL igen”

Arbetet sedan covidutbrottet har präglats av videomöten, framför allt i våra olika fokusgrupper. Det har gått över förväntan, tack vare att de cirka 70 personer som är engagerade i grupperna hunnit lära känna varandra och frågorna redan innan pandemin. Men vi ser verkligen fram emot att, förhoppningsvis snart, kunna mötas IRL – det är så ju så mycket roligare!

XNK Therapeutics bygger ny GMP-anläggning i Flemingsberg

– Flemingsberg är den plats i världen du vill vara om du arbetar med NK-celler. Här finns en stark forskning i en världsledande forskningsgrupp och en närhet till en klinik som verkligen kan NK-celler. Nyligen inledde vi byggnationen av en ny GMP-anläggning med tillhörande forskningslaboratorium på 350 kvadratmeter för vår NK-cellsterapi. Den nya anläggningen byggs i Novum i Flemingsberg och ger oss fullständig kontroll över hela utvecklingskedjan när anläggningen står klar under 2022.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

PRENUMERERA

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

PRENUMERERA
CF_logo_neg
2021-05-21T13:10:33+02:00
Till toppen