Hejfin vinner Flemingsberg Science Award IDEA

Vinnare av Flemingsberg Science Award IDEA blev i år Hejfin. Innovationen är en app för kvinnor och icke-binära för att hjälpa dem att hantera sin privatekonomi.

Grundare av Hejfin är Nayanika Bhalla, doktorand vid Skolan för kemi, bioteknologi och hälsa vid KTH, tillsammans med Stelia Ntika och Greta Kampe.

Vad betyder vinsten av Flemingsberg Science Awards IDEA 2022 för er, och vad gör den möjlig?
– Vi är mycket stolta över att vinna Flemingsberg Science Awards IDEA. Vinsten både bekräftar vårt arbete med Hejfin och motiverar oss att arbete vidare ännu hårdare. Priset kommer att ge publicitet och öka medvetenheten om problemet som vi tar oss an, säger Nayanika Bhalla.

Beskriv kort er affärsidé/produkt, vem vänder den sig till och varför?
– Hejfin är en pålitlig finansiell utbildningsapp för kvinnor och icke-binära personer som ska hjälpa dem att bättre hantera sin privatekonomi, samt att börja investera. Vår plattform erbjuder kunskap och färdigheter som ökar motivationen för att engagera sig i ansvarsfulla investeringar, säger Nayanika Bhalla.
– Mina föräldrar föreslog att jag skulle börja spara och investera en del av min lön för framtida fonder när jag var nyutexaminerad sommaren 2019. Jag tyckte att det verkade som ett naturligt steg som kunde öka min ekonomiska trygghet. Men snart insåg jag att långtifrån alla kan få den vägledning som jag hade turen att ha. Dessutom så var det bara var mina manliga vänner som aktivt investerar, och ingen av mina kvinnliga vänner ens pratade om pengar, än mindre gjorde investeringar.
– Nyligen genomförda forskningsstudier har också visat att endast cirka 30 procent av den kvinnliga befolkningen är ekonomiskt kunnig, vilket gör det mindre sannolikt för kvinnor att investera. Detta förvärrar eventuella ekonomiska nackdelar och begränsar deras kollektiva inflytande globalt. Så i maj i år så tog jag tillsammans med mina medgrundare Stelia Ntika och Greta Kampe tag i detta genom att utveckla en plattform för kvinnor att ta tag i sin ekonomi.

Hur går ni vidare just nu för att utveckla din idé vidare?
– Vi är för närvarande en del av KTH Innovations förinkubator för att öka farten i utvecklingen av vårt projekt. Nyligen har vi utökat vårt team med både finansiella experter och utvecklare och nu planerar vi att lansera vår plattform i Sverige till sommaren 2023 för Android- och iOS-användare. Senare siktar vi på att göra vår plattform tillgänglig för användare i fler nordiska länder, säger Nayanika Bhalla.

Nya Medlemmar på Innovation Station: Framviks Resa mot VR-Driven Konflikthantering

Framvik är en av Innovation Station Flemingsbergs senaste medlemmar. Ett scale up-bolag som har gjort sig kända genom sin framstående VR- teknik som baseras på gedigen forskning och unik expertis. VD och grundaren Maria Bauer berättar om deras resa, en framgångssaga som har lett fram till att de nu har valt att bli en del av Flemingsbergs bolagskluster.

Tävla om Flemingsberg Science Award Startup 2024 – ta din idé till nästa nivå

Äntligen öppnar anmälan till Flemingsberg Science Award STARTUP 2024. Har du en spännande affärsidé som förtjänar att testas av experter? Är du redo att ta den till nästa nivå? Då är denna tävling perfekt för dig. Delta och tävla om en vinst på 10 000 kr samt tre månaders medlemskap på Innovation Station - en coworking, innovationshub och mötesplats i hjärtat av Campus Flemingsberg.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

CF_logo_neg
2022-12-20T15:34:29+01:00
Till toppen