Namnlöst-1

I Flemingsberg botar vi sjukdomar som tidigare betraktats som obotliga

Tidigare i år arrangerade vi vårens viktigaste ATMP-event i samarbete med Miltenyi Biotec och Karolinska ATMP Center, Karolinska Universitetssjukhuset och Karolinska Institutet. Vi samlade över 120 deltagare som alla delar en vision om att accelerera tillgången till ATMP i Norden.

”Det är fantastiskt, det är en stor möjlighet att lära sig mer om vad som händer på Karolinska och för hela ATMP-miljön. Från Pre GMP till tillverkning, till kliniska prövningar som de erbjuder här, och jag tror att det är en av de saker som verkligen är unikt med hela Flemingsbergs ATMP-ekosystemet” – Jonathan Clarke, utvecklingschef på SmartCella.

Under evenemanget lanserade vi även ATMP Flemingsberg, en plattform som samlar all expertis inom ATMP i Flemingsberg, från forskning till klinisk implementering.

“Vi har allt i Flemingsberg, och det ser man ju för att de kommer hit från Uppsala och andra delar av världen för att tillverka sina produkter och göra sina behandlingar här” – Ewa Ellis, ATMP koordinator på Karolinska Universitetssjukhuset.

Seminariumet belyste Pre-GMP och GMP, samt hur man kan ta sin process till nästa nivå och hur Vecura kan hjälpa till med att skala upp. Dessutom diskuterade Stefan Mielke, en expert inom området, lika tillgång och betonade även vikten av samarbetsinsatser för att göra terapier mer tillgängliga för patienter. Di Yu från Elicera Therapeutics delade också med sig av deras resa som började på Vecura i Flemingsberg.

”Kliniska prövningar är mycket viktiga eftersom de för innovationer till våra patienter. För er som inte vet vad CAR-T-celler är, är de som glasögon för T-celler så att de kan se tumörceller.” – Stephan Mielke, Professor och vetenskaplig direktör för cancercentrum.

Se vår film nedan som sammanfattar vårt framgångsrika evenemang Trust the (cell manufacturing) Process. Tillsammans kan vi öka tillgången till ATMP* i Norden!

Besök atmpflemingsberg.se

*ATMP (Advanced Therapy Medicinal Products) också kallade Avancerade terapiläkemedel är baserade på celler, vävnader eller gener och delas in i tre huvudkategorier: somatiska cellterapier, genterapier och vävnadstekniska produkter.

Julfrukost-Vad händer i Flemingsberg?

Igår bjöd stiftelsen Flemingsberg Science in till sin årliga julfrukost, med temat ”Vad händer i Flemingsberg, i syfte att informera, inspirera och nätverka. Frukosten arrangeras inom ramen för stiftelsens Business Community, som verkar för att skapa mötesplatser för företag och organisationer i området. 

Vi söker tre nya medarbetare!

Vi på stiftelsen Flemingsberg Science söker tre nya medarbetare som i tätt samarbete ska vara med och driva projektet "Klustermotor Life Science Flemingsberg".

Stiftelsen Flemingsberg Science 2024 – Nya möjligheter genom partnerskap

Året närmar sig sitt slut och det är dags att summera året. Vi avslutar nu år tre av vår fyra-åriga strategiperiod och hur går det för oss, rör vi oss i rätt riktning i målsättningen att Flemingsberg ska vara det självklara valet för etableringar i södra Stockholm där vi kan erbjuda en innovationsmiljö i världsklass?

Till toppen