Stiftelsen Flemingsberg Science arbetar för att Flemingsberg 2050 ska vara ett av Sveriges mest betydelsefulla centrum för utbildning, forskning och kreativitet. Vi främjar och går i bräschen för utvecklingen av kunskapsintensiv verksamhet i Flemingsberg. Det gör vi tillsammans med akademi, näringsliv och samhälle.
Stiftelsen Flemingsberg Science arbetar för att Flemingsberg 2050 ska vara ett av Sveriges mest betydelsefulla centrum för utbildning, forskning och kreativitet. Vi främjar och går i bräschen för utvecklingen av kunskapsintensiv verksamhet i Flemingsberg. Det gör vi tillsammans med akademi, näringsliv och samhälle.
Delad hälsodata ska förbättra vården
Hallå där Sebastiaan Meijer, professor i vårdlogistik, som gett input till en färsk statlig utredning om hur data om patienters sjukdomar och hälsotillstånd bör hanteras. På vilket sätt är detta en angelägen samhällsfråga?
Innovationsmiljön Campus Flemingsberg tar nya steg
Vi har gått in i 2023 med full fart. Vi fortsätter mot det strategiska målet Flemingsberg ska vara den självklara etableringsorten i södra Stockholm med en internationellt konkurrenskraftig innovationsmiljö som rymmer testbäddar för urbana samhällsutmaningar.
Stockholms innovationsarenor samlar kunskap och bygger attraktionskraft
Innovationsarenor som Flemingsberg Science gör det lättare att samla den kunskap och kompetens som krävs för utvecklingen av framtidens hållbara stad. – Arenornas snabba identifiering av behov och signaler är avgörande för regionens utveckling. Flemingsbergs Science stärker det lokala ekosystemet och bidrar till att företag kan forska, utvecklas och växa i regionen, inte minst inom life science, säger Anton Västberg, utvecklingsdirektör, Region Stockholm.
Från Science Week: Innovativa arenor skapar samverkan för framtidens stad
Se panelsamtalet om hur innovativa neutrala arenor är centrala för utvecklingen av den smarta och kunskapsintensiva staden. Flemingsberg Science VD Johnny Högberg deltar tillsammans med en panel bestående av Sophia Sundberg, Vd, Barkaby Science, Peter Dobers, Professor i företagsekonomi med fokus på hållbar utveckling och samverkan, Södertörns högskola, Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef, Fabege och Anton Västberg, Utvecklingsdirektör, Region Stockholm.
Testa din affärsidé: Flemingsberg Science Award Startup öppen för ansökan
STARTUP är en tävling för startups med en tydlig koppling till Flemingsberg, antingen som studenter, boende eller på annat sätt verksamma till området. Alla ideér är välkomna att delta i STARTUP så länge du tävlar med din egen idé och omsättningen samt externt ägarkapital är under 1 000 000 SEK vid det tillfälle du lämnar in i tävlingen.
Science Week: Innovativa arenor skapar samverkan för framtidens stad
Stockholm växer och vi vill ha en smart stad med kunskapsintensiv industri som är hållbar. I ett panelsamtal under Science Week den 1 februari diskuterar vi hur innovativa neutrala arenor är centrala för utvecklingen av den smarta och kunskapsintensiva staden.
Vad händer på Instagram?
Examensfestival
Nu är det dags att njuta av årets examenskonserter med våra avgångsstudenter på SMI på Campus Flemingsberg. Det tycker vi är en fest och det kallar vi på SMI för EXAMENSFESTIVAL!
Fri entré och öppet för allmänheten
To-fr-lö 1-3 juni på SMI Campus Flemingsberg och i Flemingsbergs kyrka
Kontakt: info@smi.se
www.smi.se
#musikpedagog #logonom #examenskonsert #examensperformance #examensfestival #stockholmsmusikpedagogiskainstitut #smi_stockholm #smi #campusflemingsberg #huddinge #flemingsberg
Programmet:
TORSDAG
Filippa Thörewik, sång – Blackbox 17.30
Dannjel Markhed Maxe, elgitarr – Blackbox 19.00
Ann Sommerdahl, fagott – Flemingsbergs kyrka 20.15
FREDAG
Lukas Sköld, –sång – Flemingsbergs kyrka 17.30
Albin Fellebro, elgitarr – Blackbox 18.45
Emil Mickols, slagverk – Konsertsalen 20.00
David Birgersson, elgitarr – Blackbox 21.15
LÖRDAG
Ellen Wingård, sång – Blackbox 15.00
Goedele Isabelle Verburgh, saxofon – Flemingsbergs kyrka 16.30
Sameh Alhaddad, elbas/kontrabas – Blackbox 18.15
Natalia Markova, piano – Konsertsalen 19.30
Examensperformance av Logonomer – Konsertsalen 20.15
Annelie Arffman, Hanna Schüldt och Lovisa Westbacke
Kontakt: info@smi.se
www.smi.se
I juni arrangeras högskolans traditionsenliga avslutningshögtid för alla studenter som nu tar sin sjuksköterskeexamen efter tre års studier. Nytt för den här gången är att högtiden äger rum på campus, i Södertörns högskolas aula, och att alla våra specialistsjuksköterskor också är med på avslutningshögtiderna tillsammans med sjuksköterskorna. Det kommer att delas ut broscher till både sjuksköterskorna och specialistsjuksköterskorna och de bjuds alla till ett mingel på högskolan innan de går vidare till högtiden i aulan.
– Avslutningshögtiden är en fantastisk högtid där vi får se våra studenter ta sin examen. Jag känner så stor stolthet och glädje över vad de har presterat under sina år vid vår högskola och att de nu tar steget ut i ett spännande och givande arbetsliv. Vi är glada över samarbetet med Södertörns högskola som gör att vi kan hålla högtiden på vårt campus. Det känns också så roligt att vi från och med i år kommer att dela ut en vacker rödakorsbrosch till våra specialistsjuksköterskor, säger Susanne Georgsson, rektor vid Röda Korsets Högskola.
Högtiden hålls den 9 juni i Södertörns högskolas aula och börjar kl. 14.00. Minglet på högskolan på plan 4 äger rum kl. 12.30-13.30. Närstående bjuds in att närvara vid högtiden i aulan precis som tidigare år. #sjuksköterska #rödakorsetshögskola #specialistsjuksköterska #sjuksköterskestudent #campusflemingsberg