Karolinska Institutet Campus Flemingsberg
Stockholm Life Tech
Att tillgängliggöra forsknings- och innovationsinfrastrukturer
Stockholm Life Tech är ett treårigt projekt som startade 2020 med finansiering från Europeiska regionala utvecklingsfonden. Projektägare är Region Stockholm, övriga parter är Akademiska Hus, Flemingsberg Science, Karolinska Institutet, Karolinska Institutet Science Park, Karolinska Universitetssjukhuset och Stockholm Science City. Syftet är att vidareutveckla och tillgängliggöra forsknings- och innovationsinfrastrukturer i regionen. Här ingår bland annat att öppna de avancerade utvecklings- och produktionsmiljöer i Flemingsberg och Hagastaden för små och medelstora företag.
Målen med projektet är:
- Att öka tillväxt hos små och medelstora life science-bolag i de två starka life science-miljöerna Flemingsberg och Hagastaden
- Att tillgängliggöra laboratorier, forsknings- och innovationsinfrastrukturer för företag i och kring de två starka life science-miljöerna
- Att öka Stockholmsregionens attraktionskraft med särskilt fokus på life science
Under projekttiden är målet att nå 200 företag med olika former av stöd, att utveckla och testa generiska och skalbara metoder och modeller för företags möjlighet att nyttja forsknings- och innovationsinfrastrukturer i Flemingsberg och Hagastaden, samt att öka samarbetet mellan olika typer av forsknings- och innovationsinfrastrukturer.
Sthlm LifeTech ska förverkliga regionens innovationskraft
Planering och förberedelse för projektet Sthlm LifeTech pågår för fullt. Vid ratten sitter Nina Lahti, välrenommerad projektledare, som menar att en utvecklingen av ekosystemet för innovation är livsviktigt för regionen.
Campus Flemingsberg är ett nav i bekämpningen av covid-19
Utvecklingen av ett svenskt vaccin mot coronaviruset pågår för fullt vid Campus Flemingsberg. Men det skiljer sig från övriga vaccin som utvecklas världen runt. Blir det framgångsrikt kan det hjälpa även vid framtida pandemier.
Byggmästaren bakom Sveriges främsta labb för gen- och cellterapi
I drygt 20 år har Pontus Blomberg styrt stegen mot Vecura i Flemingsberg. Här har han tillsammans med sina medarbetare byggt upp Sveriges främsta labb inom gen- och cellterapi. Ett område som kan leda till botande behandlingar för såväl olika cancersjukdomar som Alzheimers.