Mando Group

Vilken är affärsidé, vilket problem är ni ute för att lösa?
– Vi är ett vårdföretag som bedriver forskning, i samarbete med Karolinska Institutet (KI), och behandling av ätstörningar och övervikt. Vi har utvecklat det medicintekniska hjälpmedlet Mandometer, som ger patienterna möjligheten att lära sig hur fort de ska äta och hur det känns att bli mätt, säger Cecilia Bergh, VD för Mando Group.

– Efter drygt ett års behandling blir 75 procent av de som haft en ätstörning symptomfria. De som varit överviktiga går ner 10-15 kilo efter ungefär samma tid. Men helst av allt vill vi undvika att behandla patienterna och istället förebygga viktproblem. Därför arbetar vi även med barn som får träna sig att äta normalt i tidig ålder.

Var är ni nu?
– Vi har visat att metoden fungerar – nu är det dags att sprida den till fler. Därför tar vi första steget ut på konsumentmarknaden. Och för att lyckas med det måste vi bland annat bygga upp vår säljorganisation, samt lager och logistik, säger Cecilia Bergh.

Vilka är era planer för framtiden?
– Just nu testas en digital version av behandlingen av användare, både i USA och Sverige, och senare i år börjar vi sälja den. Utvecklingen av vår Mandometer har varit dramatisk: för 25 år sedan var den stor och otymplig, i dag är den en lätt liten våg som ryms i fickan och kopplas till mobilen. Både de som har problem med vikten och de som vill undvika problem kan använda den var och när som helst, säger Cecilia Bergh.

Varför finns ni i Flemingsberg?
– Vår forskning och utveckling har skett i samarbete med både KI och Karolinska Universitetssjukhuset här i Flemingsberg. Ett arbete som har lagt grunden till vår insikt kring vad viktproblem beror på och visat vägen till en behandling. Det positiva klimatet på Campus Flemingsberg uppmuntrar originella idéer och samarbeten, och har skapat en stimulerande miljö som varit avgörande för oss, säger Cecilia Bergh.

KONTAKT

Box 4006
141 04 Huddinge
+46 (0)8 556 406 00
info@mando.se

www.mando.se