Sparly hjälper dig till en hållbar privatekonomi

Sparly är fintech-appen som ska göra din privatekonomi ”financially fit”. Nyligen belönades tjänsten med andra pris i Södertörns Social Cup. Nu utvecklas tjänsten för att ta steget från studenter till den breda allmänheten.

– Det betyder mycket att belönas i Södertörn Social Cup som uppmärksammar idéer med syfte att tackla stora samhällsproblem. Det är en validering av vår idé som ger oss energi att fortsätta utvecklas, säger Jazgul Ismailova, grundare av fintechappen Sparly och magisterstudent i hållbart företagande vid Södertörns högskola.

Jazgul Ismailova

Sparly är en app som knyts till ditt bankkonto för att skapa en individuell budget med hjälp av AI och maskininlärning. Målet är att ge en ökad kunskap om dina utgifter och erbjuda en väg till att leva mer hållbart, menar Jazgul Ismailova.
– Vi vill hjälpa unga vuxna att bygga en hållbar privatekonomi genom en smartare och mer klimatanpassad konsumtion. I dag ser vi en ökad skuldsättning bland unga som ofta har svaga kunskaper om sin privatekonomi, säger Jazgul Ismailova.

Idén fick hon när hon själv sökte efter sätt att få bättre kontroll på sin egen ekonomi. Tidigare arbetade hon vid Nordea och hade kommit i kontakt med nya teknologier som open banking.
– Vi vill utmana dagens affärsmodeller inom finansbranschen som bygger på att du ska konsumera mer och gärna på kredit. Det är inte hållbart i längden – istället behöver vi nolltolerans mot konsumtionslån. Vår affärsmodell ska vara transparent och bygger istället på en prenumerationsavgift, säger Jazgul Ismailova.

Till början bygger Sparlys lösning på tjänster från svenska fintechföretaget Tink.
– Tink har betytt mycket för att öka kunskapen och trovärdigheten för nya ekonomiska tjänster. Nu är det dags för nästa generation av tjänster med fokus på en bättre upplevelse och problemlösning för kunderna.

Södertörn Social Cup är en idétävling inom sociala innovationer som genomförs av Venture Cup, Drivhuset, Södertörn Högskola, NyföretagarCentrum Botkyrka – Huddinge, KI Innovation, Subtopia, Huddinge kommun och Botkyrka kommun.
Tävlingen riktar sig till tidiga startups inom sociala innovationer med fokus på FN:s 17 globala hållbarhetsmål och är öppen för alla med en koppling till Södertörn.

Flemingsberg är inte en plats på vägen utan en plats på väg

Flemingsberg är ett område i ständig utveckling och förändring. För att belysa de spännande framsteg som görs och de möjligheter som väntar runt hörnet, bjöd Stiftelsen Flemingsberg Science in medlemmar av Flemingsberg Business Community till en inspirerande sommarfrukost med temat ”Vad händer i Flemingsberg”.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

CF_logo_neg
2021-05-24T16:17:34+02:00
Till toppen