HappyPaws öppna system för djurjournaler vinner Flemingsberg Science Award

HappyPaws idé är en öppen plattform som ger djurägare makten över sitt husdjurs sjukvårdsjournal. Här får djurägare en bättre överblick över allt från tidigare veterinärbesök till vaccinationsstatus, och kan även välja att dela informationen med andra. 

–Att vinna Flemingsberg Science Award betyder mycket för oss, det gör oss mer motiverade att arbeta vidare. Priset fungerar dessutom som en validering av vår idé, säger Anjali Singh, som utvecklar HappyPaws tillsammans med sin partner Sanjiv Kumar.

Fick idén från en kompis
Idén till HappyPaws öppna system för djurjournaler fick Anjali Singh när hennes vän Hugo flyttade från Italien till Stockholm med sin hund Pluto. Vid varje veterinärbesök, och i kontakter med försäkringsbolag, tvingades han upprepade gånger berätta om sin hunds vaccinationsstatus, allergier och liknande. Hade det funnits ett öppet system som samlar all information och gör den delbar så vore det enklare, insåg hon. 

HappyPaws planeras att bli en lösning där djurägare och veterinärer båda kan bidra med information. Målet är att skapa en öppen journallösning där det är enkelt att dela informationen. 

Sanjiv Kumar är själv utbildad veterinär och såg direkt potentialen i idén. 

– När jag arbetade som veterinär upplevde jag samma problem. Men då fanns inte tekniken för att skapa ett liknande system. Nu finns möjligheten att skapa en lösning som gör det enklare för såväl veterinärerna som djurägare, säger Sanjiv Kumar, som i dag arbetar som forskare vid Örebro universitet.

Nu designar paret en prototyp av systemet för att starta utvecklingen med målet att lansera en första version till 2023. 

– Vi har gjort intervjuer med både veterinärer och djurägare för att få mer information om deras behov. Där fann vi också ett behov hos djurägare att komma i kontakt med lokala veterinärer, säger Anjali Singh. 

Därför planeras också HappyPaws att i ett nästa steg knyta samman grupperna och erbjuda möjligheten att hitta och boka tid hos en veterinär. Dessutom kan djurägarna lämna omdömen om besöken och även tipsa andra. Plattformen kan även öppnas för andra som erbjuder olika produkter och tjänster inom djurvård. 

Priset Flemingsberg Science Award ger HappyPaws 5000 kronor men även tillgång till en gratis kontorsplats under tre månader. 

– Att få tillgång till en kontorsplats hos Flemingsberg Science kommer att betyda mycket för utvecklingen av vår idé, säger Anjali Singh.

Nya Medlemmar på Innovation Station: Framviks Resa mot VR-Driven Konflikthantering

Framvik är en av Innovation Station Flemingsbergs senaste medlemmar. Ett scale up-bolag som har gjort sig kända genom sin framstående VR- teknik som baseras på gedigen forskning och unik expertis. VD och grundaren Maria Bauer berättar om deras resa, en framgångssaga som har lett fram till att de nu har valt att bli en del av Flemingsbergs bolagskluster.

Tävla om Flemingsberg Science Award Startup 2024 – ta din idé till nästa nivå

Äntligen öppnar anmälan till Flemingsberg Science Award STARTUP 2024. Har du en spännande affärsidé som förtjänar att testas av experter? Är du redo att ta den till nästa nivå? Då är denna tävling perfekt för dig. Delta och tävla om en vinst på 10 000 kr samt tre månaders medlemskap på Innovation Station - en coworking, innovationshub och mötesplats i hjärtat av Campus Flemingsberg.

Do you want to know more?
Subscribe to our newsletter.

Do you want to know more?
Subscribe to our newsletter.

CF_logo_neg
2022-02-02T10:04:01+01:00
Till toppen