Innovation Station Flemingsberg2023-11-14T15:24:58+01:00

Vi öppnar portar för kreativitet och kultur

Vi har skapat en samlingsplats där vi bygger vidare på Flemingsbergs styrkor inom utbildning, forskning och kreativitet. Coworking-miljön Innovation Station initierades av oss på stiftelsen Flemingsberg Science tillsammans med Södertörns högskola och SH innovation.

Flemingsberg har för närvarande ett starkt och etablerat Life Science-kluster. Med KI och Karolinska Institutet som kärnan har det med tiden också vuxit fram en mängd Life Science-företag. Dessutom finns A Working Lab på Campus Flemingsberg, som erbjuder flexibla labblokaler för företag inom Life Science-sektorn.

På campusområdet finns även Södertörns högskola, SMI och Idun Lovén, betydande kreativa och humaniorainriktade lärosäten som är en viktig del av campus. Vi upptäckte att det fanns ett behov av att öppna portarna för kreativitet och kultur samt underlätta för mindre företag och startups inom kreativa näringar att etablera sig i området. Därav föddes idén till vår nya coworking-miljö, Innovation Station, som bygger på den kunskap och kreativitet som finns i Flemingsberg, både från studenter och företag.

Målet med att starta en coworking-miljö på Campus Flemingsberg är att skapa möten mellan entreprenörer, innovatörer och samhällsutvecklare. Förutom 40 arbetsplatser erbjuder Innovation Station också en plats för möten, evenemang, workshops och olika sociala events. Här finns även separata kontorsrum och arbetsplatser i öppet kontorslandskap.

Läs mer om Innovation Station här.

KONTAKT FLEMINGSBERG SCIENCE

Johnny Högberg
CEO, Flemingsberg Science
johnny.hogberg@flemingsbergscience.se
+46 70 550 12 73

Pernilla Boström
COO, Flemingsberg Science
pernilla.bostrom@flemingsbergscience.se
+46 703 35 25 77

Josefine Bresmar
Kommunikatör, Flemingsberg Science
josefine.bresmar@flemingsbergscience.se
+46 72 218 86 46

Värdeerbjudande Flemingsberg

november 14th, 2023|

Vi skapar ett gemensamt värdeerbjudande för Flemingsberg tillsammans med Huddinge och Botkyrka kommuns näringslivsenheter, Fabege, Hemsö och Stiftelsen Clara. För att göra detta har vi tagit hjälp av kommunikationsbyrån Gullers Grupp.

Forskningsinfrastruktur

november 14th, 2023|

Vi på stiftelsen Flemingsberg Science har under våren 2023 dragit i gång ett viktigt utvecklingsprogram för att öka möjligheterna till samarbete mellan forskningsinfrastrukturer och SME, små och medelstora företag, i Flemingsberg. Detta gör vi tillsammans med CIMED, Centrum för innovativ medicin och Karolinska Institutet.

Flemingsberg Business Community

november 14th, 2023|

Flemingsberg Business Community är till för dig som arbetar eller driver verksamhet på campus eller i Flemingsberg. Vi tror att allt är möjligt när rätt människor och företag möts. Inom communityt delar vi erfarenheter, hittar synergier och håller oss uppdaterade om varandra och om utvecklingen på och kring campus.

Till toppen