P4 Stockholm bevakar söderort från Södertörns högskola

Sedan i september i fjol har SR P4 Stockholm en lokalredaktion vid Södertörns högskola. Satsningen är en del av en stärkt lokal nyhetsbevakning i regionen. Samtidigt öppnar det för ett utbildningssamarbete med journalistutbildningen vid högskolan.

– Vi har haft en P4-reporter som delade med sig av tips och råd till studenterna på kursen journalistik för akademiker. Vilket var mycket uppskattat av studenterna, säger Carl-Oscar Alsén, radiolärare vid Södertörns högskola.

Nu hoppas han att föreläsningen kan bli ett startskott till en djupare samarbete mellan Södertörns högskola och SR, menar han.
– Kanske kan vi skapa fler workshops eller liknande tillsammans. Men vi har ännu inte satt oss ned för att diskutera det, men det är en förhoppning, säger Carl-Oscar Alsén.

Satsar lokalt
P4-reportern Johanna Sjöqvist var den som höll en föreläsning för studenterna. Hon har själv sin examen från Södertörns högskola och tycker att utbildning gav en bra grund för yrket.
– Det var ett roligt sätt att dela med sig av mina kunskaper till studenterna. En av de saker jag berättade mer om var de olika rollerna som finns i yrket, som reporter, producent och programledare, säger Johanna Sjöqvist.

P4 Stockholm inledde sin satsning på lokala redaktioner under 2018 och förutom i Flemingsberg finns reportrar på plats bland annat i Kista och Södertälje.

Från Science Week: Innovativa arenor skapar samverkan för framtidens stad

Se panelsamtalet om hur innovativa neutrala arenor är centrala för utvecklingen av den smarta och kunskapsintensiva staden. Flemingsberg Science VD Johnny Högberg deltar tillsammans med en panel bestående av Sophia Sundberg, Vd, Barkaby Science, Peter Dobers, Professor i företagsekonomi med fokus på hållbar utveckling och samverkan, Södertörns högskola, Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef, Fabege och Anton Västberg, Utvecklingsdirektör, Region Stockholm.

Testa din affärsidé: Flemingsberg Science Award Startup öppen för ansökan

STARTUP är en tävling för startups med en tydlig koppling till Flemingsberg, antingen som studenter, boende eller på annat sätt verksamma till området. Alla ideér är välkomna att delta i STARTUP så länge du tävlar med din egen idé och omsättningen samt externt ägarkapital är under 1 000 000 SEK vid det tillfälle du lämnar in i tävlingen.

SMI bjuder in till julig lunchkonsert

Stockholm Musikpedagogiska Institut, SMI bjuder in till en julig slagverkskonsert den 12 december. Slagverksstudenter och lärare framför ett varierat program och en grötlunch med Julgröt, skinkmacka, lussebulle, pepparkaka och kaffe serveras för bara för 60kr. Lunch serveras från 11.30 och konserten startar kl 12.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

CF_logo_neg
2020-03-04T11:17:09+01:00
Till toppen