Sparly vinnare av Flemingsberg Science Award 2021

Sparly tog hem vinsten i startuptävlingen Flemingsberg Science Award. Förutom prissumman på 10 000 kronor väntar nu fri plats under tre månader i Flemingsberg Sciences innovationsmiljö.

– Helt otroligt roligt att vi vann. Dessutom är det andra gången på kort tid då vi även prisades under Södertörn social cup. Flemingsberg Science Award är ytterligare en bekräftelse av att vår idé är helt rätt, säger Jazgul Ismailova, grundare av fintechappen Sparly och magisterstudent i hållbart företagande vid Södertörns högskola.

Jazgul Ismailova

En väg till hållbar privatekonomi
Sparly är en app som knyts till ditt bankkonto för att skapa en individuell budget med en individuell budget med hjälp av maskininlärning och Open Banking. Målet är att ge unga vuxna ökad kunskap om sina utgifter och även erbjuda en väg till att leva mer hållbart.
–Vi har arbetat mycket med vår idé och det betyder mycket att vi nu fick ett externt perspektiv från en jury och affärsrådgivare. Under tävlingen har vi fått ett större kontaktnät och lärt oss massor, bland annat hur vi kan bli ännu tydligare i vårt erbjudande, säger Jazgul Ismailova.

Årets motivering till Flemingsberg Science Award lyder:

I en hållbar livsstil är själva grunden en hållbar privatekonomi, vilket i sin tur skapar frihet och valmöjligheter. I dag har många problem med detta och försätter sig i ohållbara situationer med stora och dyra lån bland annat.
Vinnaren Sparly har skapat ett verktyg för att hjälpa människor att hitta – och hitta tillbaka – till en sund privatekonomi.

Tredje året priset delas ut
Flemingsbergs Science Award delas ut i samarbete med affärsplanetävlingen Venture cup och detta är tredje året i rad priset ges till en startup med anknytning till Flemingsberg.
– Även i år var det ett mycket starkt startfält men Sparly stack ut med sin idé att hjälpa unga, särskilt studenter, att skapa en hållbar privatekonomi. I dag skuldsätter sig många unga tidigt, något de behöver hjälp att undvika och de behöver även hjälp att ta sig ur den svåra situationen, säger Björn Varnestig, CEO, Flemingsberg Science.

Flemingsberg Science delar ut två priser i samband med Venture cup, båda med målet att få fler studenter, arbetande och boende i Flemingsberg att ta steget till att utveckla sina affärsidéer.
– Vi behöver höja temperaturen kring entreprenörskap i Flemingsberg och få fler att våga satsa. I Flemingsberg finns det redan en bred akademisk kunskap men vi behöver nå längre när det gäller att utveckla ett framgångsrikt företagande.

Inspirerar andra att satsa
Sparlys Jazgul Ismailova ser fram mot att ta plats i Flemingsberg Science innovationsmiljö och planerar att använda prissumman till att sprida ordet om appen till fler unga i behov av stöd.
– Ett pris som Flemingsbergs Science Award är viktigt för att inspirera andra att våga drömma stort, satsa och köra ända in i kaklet för att utveckla sina idéer. Vi hjälper gärna till för att öppna vägen för andra i området att ta det steget, säger Jazgul Ismailova.

Se hela prisutdelningen nedan:

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

CF_logo_neg
2021-09-13T16:05:56+02:00
Till toppen