”Snart kan vi mötas vi IRL igen”

Stiftelsen Flemingsberg Science fyller tio år i år. Tio år av entreprenörskap, campusutveckling och regionala samarbeten.

Hur väl vi har lyckats får andra bedöma, och vi har därför initierat en utvärdering av stiftelsens hittillsvarande arbete som också skall ge impulser för val av framtida strategier och genomförandemodeller. Utvärderingen beräknas bli klar under sen höst, lagom till byte av VD i stiftelsen då jag går i pension i november. Mer därom senare.

Arbetet sedan covidutbrottet har präglats av videomöten, framför allt i våra olika fokusgrupper. Det har gått över förväntan, tack vare att de cirka 70 personer som är engagerade i grupperna hunnit lära känna varandra och frågorna redan innan pandemin. Men vi ser verkligen fram emot att, förhoppningsvis snart, kunna mötas IRL – det är så ju så mycket roligare!

En hel del planerade projekt som fått ställas in, till exempel campusdagen och business club, med mera, kan nu återkomma och planeras in i den framtida verksamheten. Ett projekt som rullat på bra trots pandemin är det regionala samarbetet Stockholm Life Tech som syftar till att öppna upp offentliga utvecklingsresurser för företag. Här spelar våra avancerade cellaboratorier i Flemingsberg en central roll, och ett omfattande arbete pågår för att kunna ta emot fler företag inom utveckling av avancerade terapier. På sikt kan detta också utgöra grunden för ett växande industrikluster i Flemingsberg. 

Andra glädjeämnen är att vårt klassiska utvecklingsområde Hälsosamt åldrande fått en nytändning och en mycket stor uppslutning från såväl högskolor, vård/omsorg och företag för att utveckla gemensamma lösningar inom denna stora samhällsutmaning, samt den ökande insikten om kultursektorns potential att i samverkan med andra kunskapsområden kunna bidra med kreativa arbetssätt och nya perspektiv. 

Här finns mycket att göra!

Björn Varnestig, VD Flemingsberg Science

Nya Medlemmar på Innovation Station: Framviks Resa mot VR-Driven Konflikthantering

Framvik är en av Innovation Station Flemingsbergs senaste medlemmar. Ett scale up-bolag som har gjort sig kända genom sin framstående VR- teknik som baseras på gedigen forskning och unik expertis. VD och grundaren Maria Bauer berättar om deras resa, en framgångssaga som har lett fram till att de nu har valt att bli en del av Flemingsbergs bolagskluster.

Tävla om Flemingsberg Science Award Startup 2024 – ta din idé till nästa nivå

Äntligen öppnar anmälan till Flemingsberg Science Award STARTUP 2024. Har du en spännande affärsidé som förtjänar att testas av experter? Är du redo att ta den till nästa nivå? Då är denna tävling perfekt för dig. Delta och tävla om en vinst på 10 000 kr samt tre månaders medlemskap på Innovation Station - en coworking, innovationshub och mötesplats i hjärtat av Campus Flemingsberg.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

CF_logo_neg
2021-09-09T09:40:39+02:00
Till toppen