Flemingsberg Science firar tio år – följ resan till i dag

I år är det tio år sedan stiftelsen Flemingsberg Science grundades. Decenniet har rymt en rad satsningar som bidragit till utvecklingen av Flemingsberg som en regional stadskärna i södra Stockholm.

En ny skrift sammanfattar den tioåriga resa som stiftelsen Flemingsberg Science gjort under åren 2011-2021. Här beskrivs stiftelsens tre verksamhetsperioder under rubrikerna: Fler nya kunskapsintensiva företag, Samverkan för ett starkt campus och En levande och öppen universitetsstad.

Alla perioder speglas genom intervjuer med en rad personer som i olika former varit aktiva i arbetet. Bland dem finns Matti Sällberg, professor vid KI:
– Flemingsbergs Science hade i en central roll i etablerandet av Campus Flemingsberg som ett begrepp och att man nu ser det som en fysisk miljö, säger Matti Sällberg, professor och biomedicinsk analytiker vid institutionen för laboratoriemedicin på Karolinska Institutet.

I skriften kan du även följa de senaste tio årens fysiska utveckling av Flemingsberg och dessutom få en glimt av framtidens regionala stadskärna.

Skriften ”Flemingsberg Science 2011-2021” presenterades i samband med tillträdandet av en ny VD för stiftelsen.

Från Science Week: Innovativa arenor skapar samverkan för framtidens stad

Se panelsamtalet om hur innovativa neutrala arenor är centrala för utvecklingen av den smarta och kunskapsintensiva staden. Flemingsberg Science VD Johnny Högberg deltar tillsammans med en panel bestående av Sophia Sundberg, Vd, Barkaby Science, Peter Dobers, Professor i företagsekonomi med fokus på hållbar utveckling och samverkan, Södertörns högskola, Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef, Fabege och Anton Västberg, Utvecklingsdirektör, Region Stockholm.

Testa din affärsidé: Flemingsberg Science Award Startup öppen för ansökan

STARTUP är en tävling för startups med en tydlig koppling till Flemingsberg, antingen som studenter, boende eller på annat sätt verksamma till området. Alla ideér är välkomna att delta i STARTUP så länge du tävlar med din egen idé och omsättningen samt externt ägarkapital är under 1 000 000 SEK vid det tillfälle du lämnar in i tävlingen.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

PRENUMERERA

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

PRENUMERERA
CF_logo_neg
2021-11-08T18:08:35+01:00
Till toppen