Biomedrex Genetics

Vilken är affärsidén, vilket problem är ni ute för att lösa?

– Vi utvecklar ett helt nytt läkemedel mot virusinfektioner, ett antiviralt läkemedel, med hjälp av modern genteknik. Våra metoder baseras på den nobelprisade CRISPR-tekniken som öppnar för att skräddarsy nya behandlingar, säger Theodor Pramer, VD för Biomedrex Genetics.
– Vi hoppas kunna utveckla nya läkemedel som kan användas mycket brett för att stoppa virusinfektioner, såväl HIV som Hepatit B.

Var är ni nu?

– Vi befinner oss i prekliniska studier. Vårt team består av nio personer varav en deltog i utvecklingen av världens första läkemedel mot HIV. I dag har vi flera starka partners, bland annat Karolinska Institutet, samt stöds av amerikanska investerare.
– Målet är att växa till ungefär 20 personer i Flemingsberg.

Varför finns ni i Flemingsberg?

– När pandemin bröt ut var vi på väg att flytta vår verksamhet till Cambridge i Boston, USA. Tack vare goda kontakter, bland annat med Flemingsberg Science, fick vi plats i ANA Futura i Flemingsberg. I egenskap av startup har tillgången till core facilities varit helt avgörande för vår forskning, accessen till avancerad utrustning och kompetens i direkt anslutning till våra laboratorium och lokaler är ett fantastiskt privilegium. Nu när vi växer är möjligheten att kunna expandera i våra befintliga lokaler och närheten till framtida samarbetspartners viktiga fördelar.

KONTAKT

Biomedrex Genetics
ANA Futura, 7th floor
Alfred Nobels Allé 8
141 52 Huddinge

www.biomedrex.com