AlzeCure en del av regionens världsledande forskning inom hälsosamt åldrande

Nu har Invest Stockholm uppdaterat sin presentation av regionens forskning och företag som arbetar med neurodegenerativa sjukdomar. Här hittar du bland andra AlzeCure som utvecklar ett smärtstillande läkemedel baserat på årets Nobelpris i medicin.

Stockholm-Uppsala rymmer världsledande kunskap inom området hälsosamt åldrande. Invest Stockholm har gjort en omfattande genomgång av regionens akademiska forskning i en uppdaterad rapport som även rymmer flera utvalda företag.

Här finns ett av Flemingsbergs kunskapsföretag: AlzeCure, som utvecklar nya innovativa läkemedelsterapier för behandling av svåra sjukdomar som drabbar det centrala nervsystemet, som Alzheimers sjukdom och smärta.

Företaget utvecklar ett smärtstillande läkemedel baserat på en upptäckt av David Julius och Ardem Patapoutian som delar på årets Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Läs mer om AlzeCure och regionens ledande forskning i rapporten: Improving Quality of Life for People with Neurodegenerative Diseases (pdf).

Nya Medlemmar på Innovation Station: Framviks Resa mot VR-Driven Konflikthantering

Framvik är en av Innovation Station Flemingsbergs senaste medlemmar. Ett scale up-bolag som har gjort sig kända genom sin framstående VR- teknik som baseras på gedigen forskning och unik expertis. VD och grundaren Maria Bauer berättar om deras resa, en framgångssaga som har lett fram till att de nu har valt att bli en del av Flemingsbergs bolagskluster.

Tävla om Flemingsberg Science Award Startup 2024 – ta din idé till nästa nivå

Äntligen öppnar anmälan till Flemingsberg Science Award STARTUP 2024. Har du en spännande affärsidé som förtjänar att testas av experter? Är du redo att ta den till nästa nivå? Då är denna tävling perfekt för dig. Delta och tävla om en vinst på 10 000 kr samt tre månaders medlemskap på Innovation Station - en coworking, innovationshub och mötesplats i hjärtat av Campus Flemingsberg.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

CF_logo_neg
2021-12-10T13:07:21+01:00
Till toppen