AlzeCure en del av regionens världsledande forskning inom hälsosamt åldrande

Nu har Invest Stockholm uppdaterat sin presentation av regionens forskning och företag som arbetar med neurodegenerativa sjukdomar. Här hittar du bland andra AlzeCure som utvecklar ett smärtstillande läkemedel baserat på årets Nobelpris i medicin.

Stockholm-Uppsala rymmer världsledande kunskap inom området hälsosamt åldrande. Invest Stockholm har gjort en omfattande genomgång av regionens akademiska forskning i en uppdaterad rapport som även rymmer flera utvalda företag.

Här finns ett av Flemingsbergs kunskapsföretag: AlzeCure, som utvecklar nya innovativa läkemedelsterapier för behandling av svåra sjukdomar som drabbar det centrala nervsystemet, som Alzheimers sjukdom och smärta.

Företaget utvecklar ett smärtstillande läkemedel baserat på en upptäckt av David Julius och Ardem Patapoutian som delar på årets Nobelpriset i fysiologi eller medicin.

Läs mer om AlzeCure och regionens ledande forskning i rapporten: Improving Quality of Life for People with Neurodegenerative Diseases (pdf).

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

CF_logo_neg
2021-12-10T13:07:21+01:00
Till toppen