Nu har Campus Flemingsberg sin egen campuskör

Campus Flemingsberg har fått en egen campuskör: Flemingos. Tre studenter vid Stockholms Musikpedagogiska Institut, SMI, har under hösten lett ett tiotal körsångare. Nästa termin startar kören på nytt och får då även sällskap av en kammarkör.

Ända sedan Stockholms Musikpedagogiska Institut, SMI, flyttade till Campus Flemingsberg det funnits tankar på att starta en campuskör som samlar sångare från alla fem lärosäten. I höstas blev den verklighet med hjälp av Folkuniversitetet.

Sök till 2022
Campuskören Flemingos fungerar som en kurs hos Folkuniversitetet och den första kursomgången startade i slutet av november och går i mål vid årsskiftet.
– Nästa år startar vi kören på nytt på samma sätt, då kan alla som vill söka kursen för att delta. Alla med någon anknytning till Flemingsberg är välkomna, säger Jesper Blomberg, blivande sångpedagog vid SMI.

Efter årsskiftet får campuskören en omstart. BILD: Arkivbild, SMI

Kursen leds av tre studenter vid SMI som alla studerar sångpedagogik: Jesper Blomberg, Nicolai Rese och Martin Lissel.
– När jag växte upp så sjöng jag i en gospelkör och att sjunga tillsammans med andra har gett mig så mycket. Den social aspekten med körsång är fantastisk, och jag vill gärna ge andra möjligheten att uppleva den, säger Jesper Blomberg.
Under november och december har ett tiotal personer i alla åldrar träffats regelbundet vid SMI för att sjunga julsånger tillsammans. Kören går i mål med en intern konsert i mitten av december med fem jullåtar på repertoaren.
– Nästa termin är målet att bjuda på en större konsert. Då kommer vi att ha haft möjlighet att träffas många fler gånger.

Kammarkör planeras
Under våren planeras även en något mer avancerad kammarkör för de med vana att läsa noter, berättar Ian Plaude, rektor vid SMI.
– Den kören kommer jag att leda och även den blir ett samarbete med Folkuniversitetet. Förhoppningsvis blir denna satsning långsiktig och ett bidrag till ett starkare kulturliv på campus, säger Ian Plaude.

Håll utkik på Folkuniversitetets webbplats om du vill bli en del av kören Flemingos.

Do you want to know more?
Subscribe to our newsletter.

Do you want to know more?
Subscribe to our newsletter.

CF_logo_neg
2021-12-20T14:32:13+01:00
Till toppen