Scientify Research vinnare av årets Flemingsberg Science Award

Flemingsbergs Science Award STARTUP 2023 gick till Scientify Research. Webbtjänsten samlar forskningsfinansiering från hela världen i en öppen databas. Här finns en rad funktioner för underlätta för forskare att hitta rätt finansieringsmöjligheter.

– Vi är mycket glada för priset och erkännandet som det ger, särskilt från en innovationsaktör som Flemingsberg Science. Prispengarna gör det möjligt att bygga vidare på vår tjänst, och att lägga lite extra energi på att ge kvinnliga forskare kunskapen att de behöver för att bli framgångsrika i sitt sökande efter forskningsfinansiering, säger Judy Mielke, grundare av Scientify Research.

I dag lägger forskare stora delar av sin arbetstid på att söka finansiering för att kunna genomföra sin forskning. Här vill Scientify Research göra en viktig skillnad. Webbtjänsten samlar finansieringsmöjligheter från hela världen i en öppen och kurerad databas där det är enkelt för forskare att se vilka anslag de kan söka.

Idén till Scientify Research fick Judy Mielke när hon arbetade vid ett förslag som publicerar forskningsmaterial.
– Mitt mål var att skapa något som verkligen kunde hjälpa forskare i vardagen, och att söka finansiering är något som alla behöver. Samtidigt är det svårt att hitta bland annat anslag och forskningsfinansiärer, särskilt ur ett internationellt perspektiv.

Scientify Research ger därför en välkommen överblick över finansieringslandskapets alla aktörer genom att samla aktuella anslag i en rad kategorier och ämnen. Här kan en forskare skräddarsy sina sökningar utifrån kriterier som ämnesområden, geografisk plats, akademiska karriärsteg, och eventuella krav på användningen av forskningsanslaget. Det går även att sortera fram anslag som ges specifika ändamål som till exempel resor eller konferensdeltagande.

– Vår styrka är att vi snabbt ger varje forskare rätt information om vilka anslag som passar in i deras forskning. Vi erbjuder en grundlig kategorisering som sparar dyrbar tid för forskare. Och Scientify Research välkomnar alla, oavsett var du befinner dig i världen, säger Judy Mielke.

Judy Mielke driver och utvecklar Scientify Research tillsammans med kollegan Kate Gardner. Partnerskapet är lite annorlunda då det sker på distans mellan Stockholm och São Paulo, Brasilien.

– För mig har det alltid varit naturligt att samarbete med andra på distans. Redan före pandemin så arbetade jag på distans tillsammans med team i andra delar av världen, säger Kate Gardner, som bor och arbetar i São Paulo.

Sedan starten har Scientify Research lockat mer än 100 000 unika besökare som genererat mer än en miljon sidvisningar. I uppbyggnaden av databasen har de bland annat fått bidrag från Vinnova. Än så länge är all information enbart på engelska men flerspråkighet är planerad.

– Inte bara enskilda forskare tjänar tid på att vända sig till oss, även finansiärer har upptäckt att de når ut snabbare och enklare med hjälp av Scientify Research. Särskilt de som stödjer internationella samarbeten som behöver nå ut globalt, säger Kate Gardner.

Flemingsberg Science Award är en deltävling till den nationella affärsplanetävlingen Venture Cup. I Flemingsberg Science Award STARTUP belönas startups med en tydlig koppling till Flemingsberg, antingen som studenter, boende eller på annat sätt verksamma till området.

Mer om Scientify Research.

Foto: Mathias Burestam, Ground Touch Media

2023-06-22T12:24:47+02:00
Till toppen