XNK:s nya renrum får GMP-certifikat från Läkemedelsverket

XNK Therapeutics har fått ett GMP-certifikat från Läkemedelsverket vilket betyder att företaget kan starta storskalig produktion inför sina planerade kliniska studier.

– Vi är mycket glada för detta och det är en viktig milstolpe för XNK. Vår GMP-anläggning ger oss värdefull kapacitet, flexibilitet och kontroll över vår kliniska tillverkning, något som ger oss viktiga konkurrensfördelar. Detta ger oss möjlighet att knyta samman tillverkning, forskning och utveckling med innovation för en effektiv processutveckling och ett organisatoriskt lärande, säger Johan Liwing, VD, XNK Therapeutics.

Företagets nya renrumsanläggning stod färdig i september 2022 och omfattar cirka 350 kvadratmeter. GMP-anläggningen ligger i Novum forskningspark, med nära anslutning till Karolinska institutet och Karolinska Universitetssjukhuset.

– Jag är stolt över vårt team som har arbetat hårt de senaste 18 månaderna för att bygga upp och validera vår nya GMP-anläggning med ett kvalitetssystem som följer alla regler. Detta är ett viktigt steg i vår ambitiösa tillväxtplan som ska förverkliga ytterligare större kliniska prövningar av våra terapier baserade på naturliga NK-celler, säger Linda Brink, XNK Therapeutics.

Nya Medlemmar på Innovation Station: Framviks Resa mot VR-Driven Konflikthantering

Framvik är en av Innovation Station Flemingsbergs senaste medlemmar. Ett scale up-bolag som har gjort sig kända genom sin framstående VR- teknik som baseras på gedigen forskning och unik expertis. VD och grundaren Maria Bauer berättar om deras resa, en framgångssaga som har lett fram till att de nu har valt att bli en del av Flemingsbergs bolagskluster.

Tävla om Flemingsberg Science Award Startup 2024 – ta din idé till nästa nivå

Äntligen öppnar anmälan till Flemingsberg Science Award STARTUP 2024. Har du en spännande affärsidé som förtjänar att testas av experter? Är du redo att ta den till nästa nivå? Då är denna tävling perfekt för dig. Delta och tävla om en vinst på 10 000 kr samt tre månaders medlemskap på Innovation Station - en coworking, innovationshub och mötesplats i hjärtat av Campus Flemingsberg.

2023-06-22T12:09:29+02:00
Till toppen