XNK:s nya renrum får GMP-certifikat från Läkemedelsverket

XNK Therapeutics har fått ett GMP-certifikat från Läkemedelsverket vilket betyder att företaget kan starta storskalig produktion inför sina planerade kliniska studier.

– Vi är mycket glada för detta och det är en viktig milstolpe för XNK. Vår GMP-anläggning ger oss värdefull kapacitet, flexibilitet och kontroll över vår kliniska tillverkning, något som ger oss viktiga konkurrensfördelar. Detta ger oss möjlighet att knyta samman tillverkning, forskning och utveckling med innovation för en effektiv processutveckling och ett organisatoriskt lärande, säger Johan Liwing, VD, XNK Therapeutics.

Företagets nya renrumsanläggning stod färdig i september 2022 och omfattar cirka 350 kvadratmeter. GMP-anläggningen ligger i Novum forskningspark, med nära anslutning till Karolinska institutet och Karolinska Universitetssjukhuset.

– Jag är stolt över vårt team som har arbetat hårt de senaste 18 månaderna för att bygga upp och validera vår nya GMP-anläggning med ett kvalitetssystem som följer alla regler. Detta är ett viktigt steg i vår ambitiösa tillväxtplan som ska förverkliga ytterligare större kliniska prövningar av våra terapier baserade på naturliga NK-celler, säger Linda Brink, XNK Therapeutics.

Scientify Research vinnare av årets Flemingsberg Science Award

Flemingsbergs Science Award STARTUP 2023 gick till Scientify Research. Webbtjänsten samlar forskningsfinansiering från hela världen i en öppen databas. Här finns en rad funktioner för underlätta för forskare att hitta rätt finansieringsmöjligheter.

2023-06-22T12:09:29+02:00
Till toppen