bild JB nyhets.

Möt Josefine Bresmar – Flemingsberg Science nya kommunikatör

I slutet av sommaren började Josefine Bresmar som Flemingsberg Science nya kommunikatör. Bland hennes uppgifter blir att utveckla nätverket Flemingsberg Business Community.

Välkommen Josefine, nu har du arbetat en dryg månad, hur har det varit?
– Superbra! Jag trivs väl i vår lilla organisation och har inlett arbetet med att stärka stiftelsens kommunikationsarbete. Målet är att sprida ordet till fler om Flemingsbergs spännande utveckling till ett av Stockholms viktigaste centrum för utbildning, forskning och kreativitet. Och även visa vilken roll som stiftelsen Flemingsberg Science har för att stödja utvecklingen.
– En viktig del av mitt arbete blir att utveckla Flemingsberg Business Community till en levande mötesplats för alla som arbetar eller driver verksamhet på Campus Flemingsberg. Här planerar vi redan flera spännande evenemang.

Vilka kunskaper och erfarenheter har du med dig?
– Senast kommer jag från Kommunikatörsprogrammet vid Södertörns högskola vilket gör att jag redan känner Campus Flemingsberg väl. Redan från starten av utbildningen trivdes jag mycket bra på Campus Flemingsberg. Området rymmer väldigt mycket kunskap och har en härlig atmosfär med många människor i rörelse.
–Tidigare arbetade jag inom servicesektorn och bär med mig erfarenhet bland annat från restaurangbranschen och detaljhandeln. Där lärde jag mig mycket om service och hur du får olika människor att samarbeta på ett lyckat sätt.

Vad ser du fram mot närmast?
– Dels att förvandla mina kunskaper inom analys och strategi till framgångsrik kommunikation som stärker kunskapen om Flemingsberg. Dels att själv få växa i rollen som kommunikatör tillsammans med mina härliga nya kollegor Pernilla och Johnny.

Josefine Bresmar
Ny kommunikatör vid Flemingsberg Science
Ålder: 27 år
Familj: Mamma, pappa, lillebror och lillasyster
Fritid: En riktig musiknörd som samlar vinylskivor. Går gärna på bluesklubbar i Gamla stan, och umgås med vännerna.
Oväntad erfarenhet: Satsade som ung för att bli professionell dansare men tvingades kliva av Balettakademin efter en skada. Gav erfarenheten av att starta om på nytt i en oväntad motgång.

 

Värdeerbjudande Flemingsberg

Vi skapar ett gemensamt värdeerbjudande för Flemingsberg tillsammans med Huddinge och Botkyrka kommuns näringslivsenheter, Fabege, Hemsö och Stiftelsen Clara. För att göra detta har vi tagit hjälp av kommunikationsbyrån Gullers Grupp.

Forskningsinfrastruktur

Vi på stiftelsen Flemingsberg Science har under våren 2023 dragit i gång ett viktigt utvecklingsprogram för att öka möjligheterna till samarbete mellan forskningsinfrastrukturer och SME, små och medelstora företag, i Flemingsberg. Detta gör vi tillsammans med CIMED, Centrum för innovativ medicin och Karolinska Institutet.

Till toppen