bild JB nyhets.

Möt Josefine Bresmar – Flemingsberg Science nya kommunikatör

I slutet av sommaren började Josefine Bresmar som Flemingsberg Science nya kommunikatör. Bland hennes uppgifter blir att utveckla nätverket Flemingsberg Business Community.

Välkommen Josefine, nu har du arbetat en dryg månad, hur har det varit?
– Superbra! Jag trivs väl i vår lilla organisation och har inlett arbetet med att stärka stiftelsens kommunikationsarbete. Målet är att sprida ordet till fler om Flemingsbergs spännande utveckling till ett av Stockholms viktigaste centrum för utbildning, forskning och kreativitet. Och även visa vilken roll som stiftelsen Flemingsberg Science har för att stödja utvecklingen.
– En viktig del av mitt arbete blir att utveckla Flemingsberg Business Community till en levande mötesplats för alla som arbetar eller driver verksamhet på Campus Flemingsberg. Här planerar vi redan flera spännande evenemang.

Vilka kunskaper och erfarenheter har du med dig?
– Senast kommer jag från Kommunikatörsprogrammet vid Södertörns högskola vilket gör att jag redan känner Campus Flemingsberg väl. Redan från starten av utbildningen trivdes jag mycket bra på Campus Flemingsberg. Området rymmer väldigt mycket kunskap och har en härlig atmosfär med många människor i rörelse.
–Tidigare arbetade jag inom servicesektorn och bär med mig erfarenhet bland annat från restaurangbranschen och detaljhandeln. Där lärde jag mig mycket om service och hur du får olika människor att samarbeta på ett lyckat sätt.

Vad ser du fram mot närmast?
– Dels att förvandla mina kunskaper inom analys och strategi till framgångsrik kommunikation som stärker kunskapen om Flemingsberg. Dels att själv få växa i rollen som kommunikatör tillsammans med mina härliga nya kollegor Pernilla och Johnny.

Josefine Bresmar
Ny kommunikatör vid Flemingsberg Science
Ålder: 27 år
Familj: Mamma, pappa, lillebror och lillasyster
Fritid: En riktig musiknörd som samlar vinylskivor. Går gärna på bluesklubbar i Gamla stan, och umgås med vännerna.
Oväntad erfarenhet: Satsade som ung för att bli professionell dansare men tvingades kliva av Balettakademin efter en skada. Gav erfarenheten av att starta om på nytt i en oväntad motgång.

 

Sommarhälsning från Johnny Högberg

Vad händer i Flemingsberg? Att tillsammans med andra aktörer lansera ett värdeerbjudande för Flemingsberg och nu börja använda oss av en gemensam berättelse, är nog det enskilt viktigaste som vi i stiftelsen har lyckats med under våren.

Om framtidens hälsodata med Sebastiaan Meijer

Idag finns det stora förhoppningar om att hälsodata kan användas för att leverera bättre vård, förebygga sjukdomar och främja hälsa. Lösningen ligger i att vi på ett bättre sätt utnyttjar den kunskap vi redan har från människors data. Detta berättar Sebastaan Meijer mer om, professor i vårdlogistik på Kungliga Tekniska högskolan.

Till toppen