Bild-Byggvesta

800 nya hem i Flemingsberg

Det planeras 800 nya student- och forskarbostäder i Campus Flemingsberg. Byggprojektet är strategiskt beläget i hjärtat av Flemingsberg, som utgör en av Stockholms mest framstående regionala stadskärnor.

Tidigare i höst meddelade ByggvVesta att de slutit avtal om markförvärv med stiftelsen Clara och Akademiska Hus för byggandet av 800 student- och forskarbostäder i centrala Flemingsberg. Intresset för att utveckla Campus Flemingsberg väcktes redan 2017 när ByggvVesta ingick avtal med Stiftelsen Clara om fastighetsköp. Det markerade början på projektet att bygga 800 bostäder i Flemingsberg. Nu gläds vi över att kunna meddela att ByggvVesta aktivt deltar i arbetet med att ytterligare stärka Campus Flemingsberg som en blomstrande innovationsmiljö och central plats för forskning och utbildning.

”Bostäder är det som behövs för att skapa ett levande campusområde och få människor att stanna på campus, och Flemingsberg är lite unikt eftersom det finns så många aktörer, fastighetsägare och lärosäten på en och samma plats”, säger Marcus Nyström, projektledare på ByggvVesta.

Byggs i två etapper
Marcus berättar att byggnationen sker i två etapper varav den första med drygt 400 bostäder är såld till EQT Exeter, en långsiktig fastighetsinvesterare som vill tillgodose det lokala bostadsbehovet och främja utvecklingen av Campus Flemingsberg. ByggvVesta är däremot aktiv under arbetet att utveckla fastigheten med målet att slutföra projektet från början av 2026 av 2025 fram till halvårsskiftet 2026. Efter det planeras starten av andra etappen.

Ett expansivt område
ByggvVesta har under lång tid haft ett specifikt fokus på tillväxt- och studentområden, där de har noterat ett efterfrågat behov av nya och attraktiva bostäder. När Marcus får frågan om varför de har valt att satsa på just Campus Flemingsberg svarar han:

”Flemingsberg är ett intressant utvecklingsområde, det är mycket expansivt och det händer väldigt mycket. Vi tycker att campus Flemingsberg behöver lyftas och utvecklas, och då är vi gärna med och bidrar på det sättet vi kan och är bra på”.

En gemensam mötesplats
Marcus avslöjar också att det i samband med bygget även formas en gemensam mötesplats i och runt det gemensamma torget i centrala delen av planområdet, i syfte att få campusområdet att växa. Här kommer det finnas plats för exempelvis en ny restaurang eller café men också kombinerat lounge/studierum för studenterna.

Läs mer om ByggvVesta här

Läs mer om EQT Exeter här

Flemingsberg är inte en plats på vägen utan en plats på väg

Flemingsberg är ett område i ständig utveckling och förändring. För att belysa de spännande framsteg som görs och de möjligheter som väntar runt hörnet, bjöd Stiftelsen Flemingsberg Science in medlemmar av Flemingsberg Business Community till en inspirerande sommarfrukost med temat ”Vad händer i Flemingsberg”.

Till toppen