SIR24

Grön Industrialisering och Innovation: Luleå och Boden leder vägen mot en hållbar framtid

Tre innehållsrika dagar om grön industrialisering och utvecklingen av framtidens hållbara samhälle. Boden och Luleå visar både mod och framåtanda genom att ta ansvar för samhällsomställningen och våra svenska innovationer.

Under Sveriges Innovationsriksdag 2024 deltog stiftelsen Flemingsberg Science i tre intensiva dagar med fokus på den gröna re-industrialiseringen, innovation och entreprenörskap, samt vägen mot en hållbar framtid. Från H2 Green Steels stora projekt till Bodens fästning, från Kulturens Hus i Luleå till en vällagad fyra-rätters middag på restaurang Alcatraz. Vi frågar Johnny Högberg, VD på stiftelsen Flemingsberg Science, om hans upplevelse på Sveriges Innovationsriksdag 2024.

Vilken föreläsning gjorde starkast intryck på dig?

”Bäst var nog föreläsningen med Henrik Henriksson, VD på H2 Green Steel. Han pratade om hur lönsamhet och hållbarhet verkligen kombineras. Ett föredömligt ledarskap”.

Vilka insikter tar du med dig från dessa dagar?

”Jag tycker att SISP är ett föredöme i att göra Sverige rundare. Lärandeeffekten är enormt och det finns en unik bjussighet. Jag tar också med mig att jag nog fått uppleva Sveriges bästa värdskap! Helhjärtat och genuint och här är norra Sverige etta i klassen och en viktig anledning till jätteetableringarna” – Johnny Högberg.

Vi på stiftelsen lämnar Luleå och Boden med ny inspiration och energi för att fortsätta vårt arbete med att utveckla Flemingsberg. Vi ser många paralleller mellan Flemingsberg och de städer vi besökt, där en stark nybyggaranda och strävan mot en hållbar och framgångsrik framtid genomsyrar allt. Det är tydligare än någonsin att samarbete är nyckeln för att ta nästa steg i Sveriges omställning.

Läs mer om Sveriges Innovationsriksdag här.

Flemingsberg är inte en plats på vägen utan en plats på väg

Flemingsberg är ett område i ständig utveckling och förändring. För att belysa de spännande framsteg som görs och de möjligheter som väntar runt hörnet, bjöd Stiftelsen Flemingsberg Science in medlemmar av Flemingsberg Business Community till en inspirerande sommarfrukost med temat ”Vad händer i Flemingsberg”.

Till toppen