Station-Spel

Station X återvänder med fokus på spelutveckling

Det framgångsrika konceptet Station X är tillbaka med sin andra träff, denna gång med temat Spel – design och utveckling. Vid detta tillfälle samlades runt 70 spelfantaster i form av forskare, företag och studenter.

”Hur kan vi få företag, studenter och forskare att mötas?” Den frågan ställde Johan Bornebusch till sig själv förra året, och nu har Innovation Station och Södertörns högskola haft sitt andra nätverksträff. Syftet med träffen har varit att skapa ett utrymme för studenter att ta första steget in i arbetslivet, och för företag att visa upp sig och samverka med lärare och forskare inom Spelprogrammet samt masterprogrammet User Experience and Interactive Media Design på Södertörns högskola.

”Så roligt att vi kunde följa upp vår första nätverksträff Station X – tema UX – med ett lika fullsatt Innovation Station med tema Spel – design och utveckling. Nästa gång måste vi sätta en gräns för antalet deltagare. Det är ett angenämt problem.”

”Jag blir så innerligt glad över alla spontana samtal som äger rum mellan studenter och företag, mellan forskare och företag, mellan aktörerna i Flemingsberg, studenter och företag. Och så ser vi fram emot Station X – Konst och kultur, och Station X – Platsutveckling, under hösten.” – Johan Bornebusch, föreståndare på Innovation Station.

Läs mer om Station X här

Flemingsberg är inte en plats på vägen utan en plats på väg

Flemingsberg är ett område i ständig utveckling och förändring. För att belysa de spännande framsteg som görs och de möjligheter som väntar runt hörnet, bjöd Stiftelsen Flemingsberg Science in medlemmar av Flemingsberg Business Community till en inspirerande sommarfrukost med temat ”Vad händer i Flemingsberg”.

Till toppen