BioEurope

BIO-Europe-en konferens för framtidens medicinska innovationer

BIO-Europe är Europas största partneringkonferens för bioteknik, läkemedel och life science-industrin. Konferensen fungerar som en mötesplats där företag, forskare, investerare och andra aktörer i branschen kan nätverka, etablera samarbeten och diskutera affärsmöjligheter. Evenemanget hålls årligen i olika europeiska städer. I år hölls BIO-Europe i Stockholm mellan den 4 och 6 november där man bland annat pratade om avancerade cell- och genterapier som framtidens medicin. 

ATMP Flemingsberg i fokus
Under årets BIO-Europe konferens deltog Stiftelsen Flemingsberg Science som en del av den svenska paviljongen, med uppdraget att presentera ATMP Flemingsberg. ATMP (Advanced Therapy Medicinal Products) innefattar banbrytande behandlingsmetoder som genterapi, cellterapi och vävnadsteknik, innovationer som har potential att revolutionera vården. Under konferensen lanserade stiftelsen Flemingsberg Science den första kampanjen för plattformen ATMP Flemingsberg, där nio ”ATMP-hjältar” lyfts fram. Kampanjen fokuserar på individerna bakom regionens banbrytande arbete med cell- och genterapier.

Johnny Högberg, VD för Flemingsberg Science, förklarar tanken bakom kampanjen:

“Det är för att försöka skapa något högre värde i budskapet än att bara säga någonting om platsen och alla företag och istället belysa de här hjältarna som ju faktiskt finns här men som aldrig syns, det händer något här men det är ingen som vet vem som gör vad nästan, så tanken var att vi skulle göra det mer verkligt, mänskligt och varmt.”

Flemingsberg är hem för en framstående forskningsmiljö, högskolor och universitet, universitetssjukhus, och en samling av banbrytande företag, allt i en livfull campusmiljö. För att lyfta fram den kompetens som finns i området ville stiftelsen Flemingsberg Science genom sin kampanj uppmärksamma människorna bakom framstegen inom cell- och genterapier.

”Stockholm är en central knutpunkt för Life Science i Norden, med Karolinska Institutet och Karolinska Universitetssjukhuset som går samman och fungerar som magneter för industrin i Solna och Flemingsberg.” – Matti Sällberg, dekan KI syd och professor i biomedicinsk analys.

Stiftelsen Flemingsberg Science utgör en unik roll i utvecklingen av ATMP
På frågan om vilken roll Flemingsberg Science kan ha i att driva utvecklingen av ATMP framåt, svarar Johnny Högberg:

“Vi är väldigt viktiga på det sättet att vi är de som tar ett helhetsgrepp, det gör ingen annan eftersom ingen annan har det uppdraget. Vi försöker koppla ihop och skapa det som ingen annan gör. Men vi är däremot helt beroende av de som faktiskt gör och kan sakerna för att vi ska ha ett innehåll.”

 

Julfrukost-Vad händer i Flemingsberg?

Igår bjöd stiftelsen Flemingsberg Science in till sin årliga julfrukost, med temat ”Vad händer i Flemingsberg, i syfte att informera, inspirera och nätverka. Frukosten arrangeras inom ramen för stiftelsens Business Community, som verkar för att skapa mötesplatser för företag och organisationer i området. 

Vi söker tre nya medarbetare!

Vi på stiftelsen Flemingsberg Science söker tre nya medarbetare som i tätt samarbete ska vara med och driva projektet "Klustermotor Life Science Flemingsberg".

Stiftelsen Flemingsberg Science 2024 – Nya möjligheter genom partnerskap

Året närmar sig sitt slut och det är dags att summera året. Vi avslutar nu år tre av vår fyra-åriga strategiperiod och hur går det för oss, rör vi oss i rätt riktning i målsättningen att Flemingsberg ska vara det självklara valet för etableringar i södra Stockholm där vi kan erbjuda en innovationsmiljö i världsklass?

Till toppen