Foto: Björn Olin.

Välkommen till en av världens mest innovativa regioner

Stockholm är en av de mest kunskapsintensiva och innovativa regionerna i världen. Tack vare framgångsrika startups som Spotify, Skype, King, Mojang, iZettle och Klarna har Stockholm blivit en global tech- och startup-hub. Faktum är att Stockholm har mest unicorns per capita i världen, efter Silicon Valley.

Stockholmsregionen är framstående inom bland annat life science, fintech, cleantech, tech/ ICT, infrastruktur, kreativa näringar, logistik och detaljhandel.
Stockholm har även visionen att bli globalt ledande inom foodtech.

Stockholm är en av Europas snabbast växande huvudstäder. Här finns tre internationella flygplatser med bra kommunikationer. Här finns även en betydande koncentration av högutbildade: två procent av de 2,4 miljoner invånarna har forskarutbildning. Stockholm rankas som fjärde universitetsstad i the Times Higher Education World University Rankings 2018.

I Stockholm-Uppsalaregionen finns Sveriges största life science-kluster. Life science-industrin sysselsätter cirka 20 000 personer inom 1200 företag, vilket motsvarar mer än 51 procent av Sveriges arbetskraft inom life science. Life science är även den tredje största branschen för investeringar i regionen.

VILL DU VETA MER OM VAD STOCKHOLMSREGIONEN HAR ATT ERBJUDA?

Kontakta gärna Invest Stockholm, de arbetar för att Stockholm ska erbjuda bästa möjliga förutsättningar för befintliga företag att växa och för nya företag att starta och etablera sig i Stockholm. https://www.investstockholm.com

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

CF_logo_neg

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.