Första spadtag för nya bostäder längs med Hälsovägen

Huge Bostäder är först ut bland de som bygger nya bostäder och lokaler längs Hälsovägen. Nyligen togs ett första spadtag för cirka 209 lägenheter, varav cirka 81 studentbostäder.

Höstsolen passade på att bryta igenom molnen samtidigt som spadtaget togs gemensamt av kommunstyrelsens ordförande Daniel Dronjak (M), Huges vd Karin Strömberg Ekström, byggbolaget NCCs Annika Grönberg, Huges styrelseordförande Gunilla Helmerson (M) och barn- och utbildningsförvaltningens Susanne Fritz.

–­ Jag är stolt och glad över att den här dagen äntligen har kommit. På Huge brukar vi säga att vi vill skapa livskraft i Huddinge och det lever vi verkligen upp till med det här projektet, där vi bygger för flera generationer, säger Karin Strömberg Ekström, Huges vd.

De cirka 209 nya lägenheterna byggs tillsammans med en förskola för 160 barn, allt miljömärkta hus om 6-10 våningar. En första inflyttning beräknas till år 2022.

– Vi har ett stort behov både av nya hyreslägenheter och studentbostäder i Huddinge. Och detta är dessutom starten av något mycket större: utvecklingen av den nya Hälsovägen som en paradgata som leder genom Flemingsberg och ned till Sveriges största stadsutvecklingsprojekt i Flemingsbergsdalen, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande.

Förskolan byggs med närhet till naturmiljön i Flemingsbergparken, och kommer även att ha nattomsorg. Något som passar extra väl med tanke på närheten till Karolinska Universitetssjukhuset, menar Susanne Fritz.

– Det är en arbetsplats med verksamhet dygnet runt. Förskolan Äventyret kommer att bli ett bra inslag i dagens akademiska miljö, säger Susanne Fritz, verksamhetschef för förskola på Barn- och utbildningsförvaltningen vid Huddinge kommun.

Från Science Week: Innovativa arenor skapar samverkan för framtidens stad

Se panelsamtalet om hur innovativa neutrala arenor är centrala för utvecklingen av den smarta och kunskapsintensiva staden. Flemingsberg Science VD Johnny Högberg deltar tillsammans med en panel bestående av Sophia Sundberg, Vd, Barkaby Science, Peter Dobers, Professor i företagsekonomi med fokus på hållbar utveckling och samverkan, Södertörns högskola, Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef, Fabege och Anton Västberg, Utvecklingsdirektör, Region Stockholm.

Testa din affärsidé: Flemingsberg Science Award Startup öppen för ansökan

STARTUP är en tävling för startups med en tydlig koppling till Flemingsberg, antingen som studenter, boende eller på annat sätt verksamma till området. Alla ideér är välkomna att delta i STARTUP så länge du tävlar med din egen idé och omsättningen samt externt ägarkapital är under 1 000 000 SEK vid det tillfälle du lämnar in i tävlingen.

SMI bjuder in till julig lunchkonsert

Stockholm Musikpedagogiska Institut, SMI bjuder in till en julig slagverkskonsert den 12 december. Slagverksstudenter och lärare framför ett varierat program och en grötlunch med Julgröt, skinkmacka, lussebulle, pepparkaka och kaffe serveras för bara för 60kr. Lunch serveras från 11.30 och konserten startar kl 12.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

CF_logo_neg
2019-10-22T09:59:06+02:00
Till toppen