Marrakech erbjuder självplock från Medelhavet

Den nya lunchrestaurangen Marrakesh har fått en flygande start i Flemingsberg. Ett unikt koncept med självplock har lockat fler lunchgäster än förväntat.

– Vi har haft närmare 300 lunchgäster varje dag. Många väljer att plocka ihop sin lunchlåda här för att äta på jobbet, säger Abderrahim Asry, restaurangchef och grundare.

Något som lockar är ett brett utbud av självplock av rätter från Medelhavet och Nordafrika. Här finns flera olika sallader samt en rad varma rätter plus massor av tillbehör. Allt uppdukat för gästerna som själva plockar samman sin lunchtallrik. Priset för lunchen avgörs efter att tallriken vägts i kassan.

– Vi hoppas att vårt koncept kan minska matsvinnet, eftersom varje gäst kan bestämma själv hur mycket de vill ha. Hittills har också svinnet från restaurangen blivit mycket litet.

Marrakesh finns på fem platser runt om i Stockholm, alla med samma lyckade koncept. All mat lagas vid i ett centralkök i Årsta.

– Vi sökte oss till Flemingsberg eftersom vi visste att här fanns många arbetsplatser, inte minst på sjukhuset. Vårt koncept är mycket lyckat, här får varje gäst själv avgöra hur stor portion de vill ha.

Här ser du hela utbudet hos restaurangen: cafemarrakech.se/meny

Från Science Week: Innovativa arenor skapar samverkan för framtidens stad

Se panelsamtalet om hur innovativa neutrala arenor är centrala för utvecklingen av den smarta och kunskapsintensiva staden. Flemingsberg Science VD Johnny Högberg deltar tillsammans med en panel bestående av Sophia Sundberg, Vd, Barkaby Science, Peter Dobers, Professor i företagsekonomi med fokus på hållbar utveckling och samverkan, Södertörns högskola, Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef, Fabege och Anton Västberg, Utvecklingsdirektör, Region Stockholm.

Testa din affärsidé: Flemingsberg Science Award Startup öppen för ansökan

STARTUP är en tävling för startups med en tydlig koppling till Flemingsberg, antingen som studenter, boende eller på annat sätt verksamma till området. Alla ideér är välkomna att delta i STARTUP så länge du tävlar med din egen idé och omsättningen samt externt ägarkapital är under 1 000 000 SEK vid det tillfälle du lämnar in i tävlingen.

SMI bjuder in till julig lunchkonsert

Stockholm Musikpedagogiska Institut, SMI bjuder in till en julig slagverkskonsert den 12 december. Slagverksstudenter och lärare framför ett varierat program och en grötlunch med Julgröt, skinkmacka, lussebulle, pepparkaka och kaffe serveras för bara för 60kr. Lunch serveras från 11.30 och konserten startar kl 12.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

CF_logo_neg
2019-12-18T12:48:32+01:00
Till toppen