Marrakech erbjuder självplock från Medelhavet

Den nya lunchrestaurangen Marrakesh har fått en flygande start i Flemingsberg. Ett unikt koncept med självplock har lockat fler lunchgäster än förväntat.

– Vi har haft närmare 300 lunchgäster varje dag. Många väljer att plocka ihop sin lunchlåda här för att äta på jobbet, säger Abderrahim Asry, restaurangchef och grundare.

Något som lockar är ett brett utbud av självplock av rätter från Medelhavet och Nordafrika. Här finns flera olika sallader samt en rad varma rätter plus massor av tillbehör. Allt uppdukat för gästerna som själva plockar samman sin lunchtallrik. Priset för lunchen avgörs efter att tallriken vägts i kassan.

– Vi hoppas att vårt koncept kan minska matsvinnet, eftersom varje gäst kan bestämma själv hur mycket de vill ha. Hittills har också svinnet från restaurangen blivit mycket litet.

Marrakesh finns på fem platser runt om i Stockholm, alla med samma lyckade koncept. All mat lagas vid i ett centralkök i Årsta.

– Vi sökte oss till Flemingsberg eftersom vi visste att här fanns många arbetsplatser, inte minst på sjukhuset. Vårt koncept är mycket lyckat, här får varje gäst själv avgöra hur stor portion de vill ha.

Här ser du hela utbudet hos restaurangen: cafemarrakech.se/meny

Mer verkstad med nytt makerspace i Flemingsberg

Ett nytt makerspace på KTH i Flemingsberg ger studenterna nya möjligheter till mer praktiskt ingenjörsarbete. Här finns allt från 3D-skrivare till en finmekanisk verkstad där de kan bygga vidare från projekt till produkt.

Cyklodash tog hem Flemingsberg Science Award

Cyklodash är en spelidé som kan locka fler att utforska staden på cykel.  Spelet kan ge en mersmak stor nog för att få fler att börja cykelpendla. Så hoppas teamet bakom idén som nyligen belönades med Flemingsberg Science Award.

Load More Posts

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

PRENUMERERA

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

PRENUMERERA
CF_logo_neg
2019-12-18T12:48:32+01:00