Marrakech erbjuder självplock från Medelhavet

Den nya lunchrestaurangen Marrakesh har fått en flygande start i Flemingsberg. Ett unikt koncept med självplock har lockat fler lunchgäster än förväntat.

– Vi har haft närmare 300 lunchgäster varje dag. Många väljer att plocka ihop sin lunchlåda här för att äta på jobbet, säger Abderrahim Asry, restaurangchef och grundare.

Något som lockar är ett brett utbud av självplock av rätter från Medelhavet och Nordafrika. Här finns flera olika sallader samt en rad varma rätter plus massor av tillbehör. Allt uppdukat för gästerna som själva plockar samman sin lunchtallrik. Priset för lunchen avgörs efter att tallriken vägts i kassan.

– Vi hoppas att vårt koncept kan minska matsvinnet, eftersom varje gäst kan bestämma själv hur mycket de vill ha. Hittills har också svinnet från restaurangen blivit mycket litet.

Marrakesh finns på fem platser runt om i Stockholm, alla med samma lyckade koncept. All mat lagas vid i ett centralkök i Årsta.

– Vi sökte oss till Flemingsberg eftersom vi visste att här fanns många arbetsplatser, inte minst på sjukhuset. Vårt koncept är mycket lyckat, här får varje gäst själv avgöra hur stor portion de vill ha.

Här ser du hela utbudet hos restaurangen: cafemarrakech.se/meny

Snabb omställning gav lyckat digitalt öppet hus

I år var första gången ett gemensamt öppet hus skulle hållas för alla utbildningar på Campus Flemingsberg. Men när coronakrisen blev faktum gick sex månaders förberedelser om intet. Alternativet blev nya digitala lösningar.

Utvecklar nya högskoleplatser i rekordfart

KTH är ett av de lärosäten som får del av regeringens utbildningssatsning som sker i coronakrisens spår. Ytterligare cirka 700 platser inom tekniskt basår på KTH ska göra det lättare för fler att omskola sig. Dessutom ges medel till fler permanenta utbildningsplatser.

Visa fler artiklar

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

PRENUMERERA

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

PRENUMERERA
CF_logo_neg
2019-12-18T12:48:32+01:00
Till toppen