Marrakech erbjuder självplock från Medelhavet

Den nya lunchrestaurangen Marrakesh har fått en flygande start i Flemingsberg. Ett unikt koncept med självplock har lockat fler lunchgäster än förväntat.

– Vi har haft närmare 300 lunchgäster varje dag. Många väljer att plocka ihop sin lunchlåda här för att äta på jobbet, säger Abderrahim Asry, restaurangchef och grundare.

Något som lockar är ett brett utbud av självplock av rätter från Medelhavet och Nordafrika. Här finns flera olika sallader samt en rad varma rätter plus massor av tillbehör. Allt uppdukat för gästerna som själva plockar samman sin lunchtallrik. Priset för lunchen avgörs efter att tallriken vägts i kassan.

– Vi hoppas att vårt koncept kan minska matsvinnet, eftersom varje gäst kan bestämma själv hur mycket de vill ha. Hittills har också svinnet från restaurangen blivit mycket litet.

Marrakesh finns på fem platser runt om i Stockholm, alla med samma lyckade koncept. All mat lagas vid i ett centralkök i Årsta.

– Vi sökte oss till Flemingsberg eftersom vi visste att här fanns många arbetsplatser, inte minst på sjukhuset. Vårt koncept är mycket lyckat, här får varje gäst själv avgöra hur stor portion de vill ha.

Här ser du hela utbudet hos restaurangen: cafemarrakech.se/meny

Tillfällig omledning av Hälsovägen

På Hälsovägen startar snart bygget av 800 nya bostäder, två förskolor och lokaler. Här kommer även nya gångstråk och torg att anläggas. En tillfällig omledningsväg har byggts på Hälsovägens mittremsa. Det befintliga körfältet på norra sidan (från Huddingevägen i riktning mot Flemingsbergs centrum) stängs av på grund av schaktarbeten för ledningar.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

PRENUMERERA

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

PRENUMERERA
CF_logo_neg
2019-12-18T12:48:32+01:00
Till toppen