Stort intresse för Flemingsberg Science idétävling

I år bidrar Flemingsberg Science till den nationella affärsplanetävlingen Venture Cup med ett eget pris: Flemingsberg Science Award. Här belönas idéer från Flemingsberg som bidrar till en bättre värld.

Flemingsberg Science Award är en delmängd av Venture Cup IDEA. Vinnaren kan se fram mot prissumman på 5000 kronor samt fri plats under tre månader i Flemingsbergs Sciences innovationsmiljö.

Sista anmälningsdag var den sjunde november och totalt lockade Venture Cup IDEA närmare 1000 deltagare från hela Sverige.

– Nu har vi gått igenom samtliga bidrag med anknytning till Flemingsberg och det var en glad överraskning att möta så många bra idéer. Nästa steg är att utvärdera dem tillsammans med Venture Cup, säger Björn Varnestig, CEO, Flemingsberg Science.

Målet med priset är att få fler studenter, arbetande och boende i Flemingsberg att ta steget till att utveckla en affärsidé. Förhoppningen är att idéerna kan bidra till lösa samhällsutmaningar som klimatförändringar, demografiska förändringar, psykisk ohälsa och ökande ojämlikhet.

Flemingsberg Science Award delas ut den 11 december, i samband med prisutdelningen för Venture Cup Topp 20 – region Öst.

Här kan du anmäla dig till prisutdelningen. 

Bild nedan:  2018:års vinnare av Venture Cup region Öst

Från Science Week: Innovativa arenor skapar samverkan för framtidens stad

Se panelsamtalet om hur innovativa neutrala arenor är centrala för utvecklingen av den smarta och kunskapsintensiva staden. Flemingsberg Science VD Johnny Högberg deltar tillsammans med en panel bestående av Sophia Sundberg, Vd, Barkaby Science, Peter Dobers, Professor i företagsekonomi med fokus på hållbar utveckling och samverkan, Södertörns högskola, Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef, Fabege och Anton Västberg, Utvecklingsdirektör, Region Stockholm.

Testa din affärsidé: Flemingsberg Science Award Startup öppen för ansökan

STARTUP är en tävling för startups med en tydlig koppling till Flemingsberg, antingen som studenter, boende eller på annat sätt verksamma till området. Alla ideér är välkomna att delta i STARTUP så länge du tävlar med din egen idé och omsättningen samt externt ägarkapital är under 1 000 000 SEK vid det tillfälle du lämnar in i tävlingen.

SMI bjuder in till julig lunchkonsert

Stockholm Musikpedagogiska Institut, SMI bjuder in till en julig slagverkskonsert den 12 december. Slagverksstudenter och lärare framför ett varierat program och en grötlunch med Julgröt, skinkmacka, lussebulle, pepparkaka och kaffe serveras för bara för 60kr. Lunch serveras från 11.30 och konserten startar kl 12.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

CF_logo_neg
2021-02-04T16:46:16+01:00
Till toppen