Fördomsfri rekrytering vinnare av Södertörn Social Cup

Årets vinnare av startup-tävlingen Södertörn Social Cup blev rekryteringstjänsten Rektra som tar hjälp av AI för en mer fördomsfri och tidsbesparande rekrytering.

– Vår tjänst är både tids- och kostnadsbesparande, både för jobbsökanden och de som rekryterar. Vi har ett stort fokus på att skapa en bättre matchning utifrån de mål som den arbetssökande har, säger Sanna Bergling, vd och grundare av Rektra tillsammans med sin man Philip.

Sanna Bergling har själv arbetat med traditionell rekrytering och vet att själva urvalsfasen tar mycket tid, upp till 20 timmar per kandidat. Hos Rektra sker detta istället utan dröjsmål med hjälp av AI.
– Vi matchar kandidatens kompetens till det aktuella jobbet, och tar även hänsyn till vad kandidaten vill göra, vilket nästa karriärsteg som är aktuellt. I nuläget vänder vi oss främst till arbetssökande som är i början av sin karriär.

Sanna Bergling, vd och grundare av Rektra.

Varje kandidats namn, profilbild, kön och ålder anonymiseras i rekryteringsprocessen för att ge en mer rättvis och jämlik process.
– Vår metod ger en garanterat fördomsfri rekrytering och kan bli ett bidra till ett mer jämlikt och socialt hållbart samhälle, säger Sanna Berging.

Finalen i Södertörn Social Cup avgjordes mellan tio bidrag där både första- och andrapristagaren belönades.
– Att vinna Södertörn Social Cup betyder mycket. Det ger en validering av vår idé och väcker ett intresse hos fler. Vi fick god respons vilket gör det lättare att utveckla idén och företaget vidare, säger hon.
Evenemanget arrangeras av bland andra Drivhuset Stockholm, Venture Cup och Flemingsberg Science.

Finalen går fortfarande att se på evenemangets facebooksida.

Från Science Week: Innovativa arenor skapar samverkan för framtidens stad

Se panelsamtalet om hur innovativa neutrala arenor är centrala för utvecklingen av den smarta och kunskapsintensiva staden. Flemingsberg Science VD Johnny Högberg deltar tillsammans med en panel bestående av Sophia Sundberg, Vd, Barkaby Science, Peter Dobers, Professor i företagsekonomi med fokus på hållbar utveckling och samverkan, Södertörns högskola, Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef, Fabege och Anton Västberg, Utvecklingsdirektör, Region Stockholm.

Testa din affärsidé: Flemingsberg Science Award Startup öppen för ansökan

STARTUP är en tävling för startups med en tydlig koppling till Flemingsberg, antingen som studenter, boende eller på annat sätt verksamma till området. Alla ideér är välkomna att delta i STARTUP så länge du tävlar med din egen idé och omsättningen samt externt ägarkapital är under 1 000 000 SEK vid det tillfälle du lämnar in i tävlingen.

SMI bjuder in till julig lunchkonsert

Stockholm Musikpedagogiska Institut, SMI bjuder in till en julig slagverkskonsert den 12 december. Slagverksstudenter och lärare framför ett varierat program och en grötlunch med Julgröt, skinkmacka, lussebulle, pepparkaka och kaffe serveras för bara för 60kr. Lunch serveras från 11.30 och konserten startar kl 12.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

CF_logo_neg
2021-11-09T16:24:43+01:00
Till toppen