Fördomsfri rekrytering vinnare av Södertörn Social Cup

Årets vinnare av startup-tävlingen Södertörn Social Cup blev rekryteringstjänsten Rektra som tar hjälp av AI för en mer fördomsfri och tidsbesparande rekrytering.

– Vår tjänst är både tids- och kostnadsbesparande, både för jobbsökanden och de som rekryterar. Vi har ett stort fokus på att skapa en bättre matchning utifrån de mål som den arbetssökande har, säger Sanna Bergling, vd och grundare av Rektra tillsammans med sin man Philip.

Sanna Bergling har själv arbetat med traditionell rekrytering och vet att själva urvalsfasen tar mycket tid, upp till 20 timmar per kandidat. Hos Rektra sker detta istället utan dröjsmål med hjälp av AI.
– Vi matchar kandidatens kompetens till det aktuella jobbet, och tar även hänsyn till vad kandidaten vill göra, vilket nästa karriärsteg som är aktuellt. I nuläget vänder vi oss främst till arbetssökande som är i början av sin karriär.

Sanna Bergling, vd och grundare av Rektra.

Varje kandidats namn, profilbild, kön och ålder anonymiseras i rekryteringsprocessen för att ge en mer rättvis och jämlik process.
– Vår metod ger en garanterat fördomsfri rekrytering och kan bli ett bidra till ett mer jämlikt och socialt hållbart samhälle, säger Sanna Berging.

Finalen i Södertörn Social Cup avgjordes mellan tio bidrag där både första- och andrapristagaren belönades.
– Att vinna Södertörn Social Cup betyder mycket. Det ger en validering av vår idé och väcker ett intresse hos fler. Vi fick god respons vilket gör det lättare att utveckla idén och företaget vidare, säger hon.
Evenemanget arrangeras av bland andra Drivhuset Stockholm, Venture Cup och Flemingsberg Science.

Finalen går fortfarande att se på evenemangets facebooksida.

Snabb omställning gav lyckat digitalt öppet hus

I år var första gången ett gemensamt öppet hus skulle hållas för alla utbildningar på Campus Flemingsberg. Men när coronakrisen blev faktum gick sex månaders förberedelser om intet. Alternativet blev nya digitala lösningar.

Utvecklar nya högskoleplatser i rekordfart

KTH är ett av de lärosäten som får del av regeringens utbildningssatsning som sker i coronakrisens spår. Ytterligare cirka 700 platser inom tekniskt basår på KTH ska göra det lättare för fler att omskola sig. Dessutom ges medel till fler permanenta utbildningsplatser.

Visa fler artiklar

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

PRENUMERERA

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

PRENUMERERA
CF_logo_neg
2020-05-22T12:25:08+02:00
Till toppen