Utvecklar nya högskoleplatser i rekordfart

KTH är ett av de lärosäten som får del av regeringens utbildningssatsning som sker i coronakrisens spår. Ytterligare cirka 700 platser inom tekniskt basår på KTH ska göra det lättare för fler att omskola sig. Dessutom ges medel till fler permanenta utbildningsplatser.

Regeringen har gjort en extra utbildningssatsning för de som vill läsa en teknisk eller vårdrelaterad utbildning med anledning av coronapandemin. Nu arbetar Sebastiaan Meijer för högtryck med att skapa ytterligare cirka 700 platser på KTH:s tekniska basår.

– Vi har regeringens uppdrag att öka antalet platser på den tekniska basutbildning redan till höstterminen 2020. Vilket är en rejäl utmaning, inte minst med tanke på att vi alla arbetar på distans i dag. 

Sebastiaan Meijer är vice skolchef vid CBH-skolan på KTH.

Sebastiaan Meijer är vice skolchef vid CBH-skolan på KTH och har fått uppdraget att leda arbetet. Samtidigt som högskolan behöver samla sina resurser så krävs också ett pedagogiskt nytänkande, berättar han.

Utbildningen som ges under tekniskt basår är varken anpassad till att ske på distans eller för att  ges via storskaliga och nätbaserad kurser, så kallade Moocs. Istället undersöker man nu närmare hur en ny form av ”blended learning” kan användas där vissa delar av utbildningen sker på distans och andra delar i grupp på campus.

– Det är viktigt att de som går basår får tillgång till lärare och andra studenter eftersom basåret också ska ge en insikt i hur det är att plugga på en högskola eller universitet, säger Sebastiaan Meijer.

Överlag så tar utvecklingen av distanspedagogiken jättekliv just nu, menar han.
– Vi har talat om olika former av distansundervisning de senaste tio åren och plötsligt sitter vi i skarpt läge där vi försöker använda allt vi lärt oss på en gång, säger Sebastiaan Meijer.

Från Science Week: Innovativa arenor skapar samverkan för framtidens stad

Se panelsamtalet om hur innovativa neutrala arenor är centrala för utvecklingen av den smarta och kunskapsintensiva staden. Flemingsberg Science VD Johnny Högberg deltar tillsammans med en panel bestående av Sophia Sundberg, Vd, Barkaby Science, Peter Dobers, Professor i företagsekonomi med fokus på hållbar utveckling och samverkan, Södertörns högskola, Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef, Fabege och Anton Västberg, Utvecklingsdirektör, Region Stockholm.

Testa din affärsidé: Flemingsberg Science Award Startup öppen för ansökan

STARTUP är en tävling för startups med en tydlig koppling till Flemingsberg, antingen som studenter, boende eller på annat sätt verksamma till området. Alla ideér är välkomna att delta i STARTUP så länge du tävlar med din egen idé och omsättningen samt externt ägarkapital är under 1 000 000 SEK vid det tillfälle du lämnar in i tävlingen.

SMI bjuder in till julig lunchkonsert

Stockholm Musikpedagogiska Institut, SMI bjuder in till en julig slagverkskonsert den 12 december. Slagverksstudenter och lärare framför ett varierat program och en grötlunch med Julgröt, skinkmacka, lussebulle, pepparkaka och kaffe serveras för bara för 60kr. Lunch serveras från 11.30 och konserten startar kl 12.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

CF_logo_neg
2020-09-09T10:57:15+02:00
Till toppen