Södertörns högskola har Sveriges bästa utbildningssajt

Redan år 2019 belönades Södertörns högskolas webbplats med Publishingpriset. Nu har sajten även utsetts till Sveriges bästa utbildningssajt 2020 av IDG.

Grattis Kenneth Wall, kommunikationschef vid Södertörns högskola. Vad betyder det att prisas på detta sätt?
– Tack så mycket! Att bygga en ny webb för ett lärosäte är ett mycket stort arbete, med många inblandade. Det är ett komplext projekt och fortsatt ett utvecklingsarbete som egentligen aldrig upphör. Att då få ett slags kvitto på att vi har gjort ett bra jobb är en skön bekräftelse för alla inblandade. Det ger energi, skapar stolthet och fortsatt lust att utveckla webben ytterligare. En eloge till alla medarbetare på högskolan som i praktiken gjort och gör jobbet.

Omgörningen av er webbplats startade redan 2017, vad satte ni upp för mål med arbetet?
– Det finns ett flertal målsättningar på massor av nivåer, men övergripande så ska webben svara på de vanligaste frågor som våra olika definierade målgrupper har när de besöker webben. Den ska också underlätta beslut i valsituationer, då tänker jag mest på potentiella studenter. ”Ingen” besöker en webbplats utan att ha ett ärende. Ett mål för oss var också att webben tydligt ska kommunicera högskolans profil.

Har du något tips till andra som vill bli mer framgångsrika i sin digitala kommunikation?
– Det är en stor och svår fråga. Men om jag svarar utifrån vårt webbarbete så är mitt råd att lägga mycket tid på målgruppsanalyser och skapa effektmål (utöver projektmålen) utifrån vad webben ska lösa för frågor hos de olika målgrupperna. Jobba agilt och testa gentemot målgrupperna.
– Styrgruppen ska ha mandat att fatta beslut och förankring inom både akademi och förvaltning. Involvera alla olika kompetenser inom kommunikationsavdelningen. Att ha en digital strategi och en kanalstrategi för kommunikationen innan arbetet börjar underlättar också.

 

När högskolan belönades med Publishingpriset 2019 för bästa webbplats i kategorin informationssajter löd motiveringen: ”För en genomarbetad sajt med kreativ menylösning, bra sökfunktion och utmärkt navigering i mobilen”.

Så 2020 utsågs webben även till Sveriges bästa utbildningssajt 2020 av IDG topp 100 med motiveringen: ”Att bygga om en sajt helt från grunden ska inte underskattas; det är ett himla meck. Att dessutom bygga om den inte bara för att bli snyggare eller “smartare” utan faktiskt fokusera på användarvänlighet är tyvärr inte givet. Men Södertörns högskola har gjort sitt bästa för att sajten ska vara enkel att navigera och faktiskt erbjuda allt det som både existerande studenter och tilltänkta kan behöva. Det finns till och med en ljuvlig “hur gör jag”-avdelning där man kan hitta alla de praktiska saker som man faktiskt undrar över, typ olika teknikfrågor eller hur tentorna funkar, som måste ha besparat många svordomar och kokande hjärnor.”

Webbplatsen är byggd med SiteVision och deltagande byråer har varit Soleil och Advant.

Här hittar du Södertörns högskola. 

Från Science Week: Innovativa arenor skapar samverkan för framtidens stad

Se panelsamtalet om hur innovativa neutrala arenor är centrala för utvecklingen av den smarta och kunskapsintensiva staden. Flemingsberg Science VD Johnny Högberg deltar tillsammans med en panel bestående av Sophia Sundberg, Vd, Barkaby Science, Peter Dobers, Professor i företagsekonomi med fokus på hållbar utveckling och samverkan, Södertörns högskola, Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef, Fabege och Anton Västberg, Utvecklingsdirektör, Region Stockholm.

Testa din affärsidé: Flemingsberg Science Award Startup öppen för ansökan

STARTUP är en tävling för startups med en tydlig koppling till Flemingsberg, antingen som studenter, boende eller på annat sätt verksamma till området. Alla ideér är välkomna att delta i STARTUP så länge du tävlar med din egen idé och omsättningen samt externt ägarkapital är under 1 000 000 SEK vid det tillfälle du lämnar in i tävlingen.

SMI bjuder in till julig lunchkonsert

Stockholm Musikpedagogiska Institut, SMI bjuder in till en julig slagverkskonsert den 12 december. Slagverksstudenter och lärare framför ett varierat program och en grötlunch med Julgröt, skinkmacka, lussebulle, pepparkaka och kaffe serveras för bara för 60kr. Lunch serveras från 11.30 och konserten startar kl 12.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

CF_logo_neg
2021-03-10T15:58:30+01:00
Till toppen