Flemingsberg Innovation Community lyfter din idé

Mötesplatsen Flemingsberg Innovation Community samlar en rad organisationer som kan ge dig olika typer av innovationsstöd och hjälp. Bland dem finns Sting som sedan starten 2002 guidat hundratals startupföretag till framgång.

– Det finns särskilt goda förutsättning för innovationer från forskningen som görs vid akademierna i Flemingsberg, och inom Karolinska Universitetssjukhuset, säger Pär Hedberg, vd och grundare av Sting.
– Särskilt intressant är projekt som hör hemma inom området utmaningsdriven innovation. Där problem identifieras i vården som kan lösas med hjälp av nya idéer.

Viktigt med brett stöd
Särskild lyfter han projektet Kraftcentrum Flemingsberg som tidigare drevs av Flemingsberg Science med målet att utveckla nya affärer ur idéer och behov från vården.
– Förutom inom Life science så finns även andra området i Flemingsberg med god potential för nya företag. För att fler ska lyckas behövs det breda innovationsstöd som byggs upp av Flemingsberg Science med goda kontakter till mer specialiserade innovationsrådgivare, säger Pär Hedberg.
Flemingsberg Innovation Community samlar en rad organisationer som kan hjälpa till med patentfrågor, affärsidéer, finansiering, utveckling, uppskalning, samverkan med akademi, samhälle och näringsliv, co-working och nätverk.

Anmäl dig till utskickslistan för Flemingsberg Innovation Community och få inbjudningar till aktiviteter, event och möten.

Från Science Week: Innovativa arenor skapar samverkan för framtidens stad

Se panelsamtalet om hur innovativa neutrala arenor är centrala för utvecklingen av den smarta och kunskapsintensiva staden. Flemingsberg Science VD Johnny Högberg deltar tillsammans med en panel bestående av Sophia Sundberg, Vd, Barkaby Science, Peter Dobers, Professor i företagsekonomi med fokus på hållbar utveckling och samverkan, Södertörns högskola, Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef, Fabege och Anton Västberg, Utvecklingsdirektör, Region Stockholm.

Testa din affärsidé: Flemingsberg Science Award Startup öppen för ansökan

STARTUP är en tävling för startups med en tydlig koppling till Flemingsberg, antingen som studenter, boende eller på annat sätt verksamma till området. Alla ideér är välkomna att delta i STARTUP så länge du tävlar med din egen idé och omsättningen samt externt ägarkapital är under 1 000 000 SEK vid det tillfälle du lämnar in i tävlingen.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

PRENUMERERA

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

PRENUMERERA
CF_logo_neg
2022-12-07T11:24:39+01:00
Till toppen