Från idé till lanserad produkt hos Flemingsberg Science

När grundarna av Joyship sökte efter en plats att utveckla sin mötesapp hittade de helt rätt hos Flemingsberg Science. Kontorsplatsen mitt på Campus Flemingsberg gav inte bara en lugn arbetsplats – här fick de även del av ett brett nätverk.

Sonny Andersson och Johan Fröb är grundare av Joyship. Tillsammans har de utvecklat en ny mobilapplikation för att underlätta för alla som vill träffa nya människor. Till en början bedrevs arbetet runt om på Stockholms bibliotek, men snart insåg de behovet av ett verkligt kontor.

– Vi besökte flera coworking-ställen runt om men hittade inget som kändes rätt. När vi fick kontakt med Flemingsberg Science via Drivhuset så erbjöds vi en plats hos dem, säger Sonny Andersson.

Sonny Andersson, Joyship.

– Här fick vi ett fräscht kontor till ett bra pris samtidigt som vi kunde ta del av deras breda, personliga nätverk. Deras rådgivning gav oss tillgång till bidrag och utvecklingsstöd vi själva inte visste fanns.

Joyship hade plats hos Flemingsberg Science i knappt ett år och gjorde en intensiv resa i utvecklingen av företaget och applikationen. Även om idén var god lyckades de dock inte få den spridning som krävs för att lyckas.

–  Vi borde ha lanserat tidigare, med färre funktioner, för att nå en större spridning och utveckla nya funktioner i takt med användarnas behov. Men vi lärde oss enormt mycket under tiden hos Flemingsberg Science, säger han.

Båda två är unga och i starten av sina karriärer, och det är långtifrån otroligt att de kommer att dra igång nya idéer så småningom.

– Nu kan jag definitivt rekommendera en plats hos Flemingsberg Science till andra startup-företag som vill växa och utvecklas snabbt, säger Sonny Andersson.

2019-10-22T10:07:26+02:00
Till toppen