Från idé till lanserad produkt hos Flemingsberg Science

När grundarna av Joyship sökte efter en plats att utveckla sin mötesapp hittade de helt rätt hos Flemingsberg Science. Kontorsplatsen mitt på Campus Flemingsberg gav inte bara en lugn arbetsplats – här fick de även del av ett brett nätverk.

Sonny Andersson och Johan Fröb är grundare av Joyship. Tillsammans har de utvecklat en ny mobilapplikation för att underlätta för alla som vill träffa nya människor. Till en början bedrevs arbetet runt om på Stockholms bibliotek, men snart insåg de behovet av ett verkligt kontor.

– Vi besökte flera coworking-ställen runt om men hittade inget som kändes rätt. När vi fick kontakt med Flemingsberg Science via Drivhuset så erbjöds vi en plats hos dem, säger Sonny Andersson.

Sonny Andersson, Joyship.

– Här fick vi ett fräscht kontor till ett bra pris samtidigt som vi kunde ta del av deras breda, personliga nätverk. Deras rådgivning gav oss tillgång till bidrag och utvecklingsstöd vi själva inte visste fanns.

Joyship hade plats hos Flemingsberg Science i knappt ett år och gjorde en intensiv resa i utvecklingen av företaget och applikationen. Även om idén var god lyckades de dock inte få den spridning som krävs för att lyckas.

–  Vi borde ha lanserat tidigare, med färre funktioner, för att nå en större spridning och utveckla nya funktioner i takt med användarnas behov. Men vi lärde oss enormt mycket under tiden hos Flemingsberg Science, säger han.

Båda två är unga och i starten av sina karriärer, och det är långtifrån otroligt att de kommer att dra igång nya idéer så småningom.

– Nu kan jag definitivt rekommendera en plats hos Flemingsberg Science till andra startup-företag som vill växa och utvecklas snabbt, säger Sonny Andersson.

Stiftelsen Flemingsberg Science söker en kommunikatör

Stiftelsen Flemingsberg Science är en neutral aktör i den regionala utvecklingen av södra Stockholm med uppdrag är att främja och gå i bräschen för utvecklingen av kunskapsintensiv verksamhet i Flemingsberg. Nu söker vi en junior kommunikatör.

Från Science Week: Innovativa arenor skapar samverkan för framtidens stad

Se panelsamtalet om hur innovativa neutrala arenor är centrala för utvecklingen av den smarta och kunskapsintensiva staden. Flemingsberg Science VD Johnny Högberg deltar tillsammans med en panel bestående av Sophia Sundberg, Vd, Barkaby Science, Peter Dobers, Professor i företagsekonomi med fokus på hållbar utveckling och samverkan, Södertörns högskola, Johan Zachrisson, Affärsutvecklingschef, Fabege och Anton Västberg, Utvecklingsdirektör, Region Stockholm.

Testa din affärsidé: Flemingsberg Science Award Startup öppen för ansökan

STARTUP är en tävling för startups med en tydlig koppling till Flemingsberg, antingen som studenter, boende eller på annat sätt verksamma till området. Alla ideér är välkomna att delta i STARTUP så länge du tävlar med din egen idé och omsättningen samt externt ägarkapital är under 1 000 000 SEK vid det tillfälle du lämnar in i tävlingen.

2019-10-22T10:07:26+02:00
Till toppen