Smart tillägg sparar dyr vårdtid

Ett smart tillägg till journalsystemet vid Karolinska Universitetssjukhuset förädlades till en produkt inom projektet Kraftcentrum Flemingsberg. Resultatet blev Clicknote som drivs av läkaren Joakim Crafoord.

Idén till Clicknote fick Joakim Crafoord när han tjänstgjorde som röntgenläkare. Arbetet med att granska och planera röntgenundersökningar var både monotont och tidsödande. Ett bristande IT-stöd ökade risken för missförstånd.

Tack vare egna kunskaper i programmering utvecklade han ett programtillägg som både kan spara tid och ge stöd i arbetet. När han hörde om projektet Kraftcentrum Flemingsberg såg han möjligheten att sprida programmet till fler.

– Det var en fantastisk möjlighet för mig. Att ha ett stöd av en affärsarkitekt genom hela resan gjorde det mycket enklare, säger Joakim Crafoord, i dag medicinsk chef vid Telemedicine Clinic.
– Liknande satsningar som Kraftcentrum är exakt vad som behövs för att fler ska våga satsa på att utveckla sina idéer.

Clicknote har dock inte vuxit till sin fulla potential, mest på grund tidsbrist, menar han. Eftersom kunderna finns inom Sveriges regionerna så krävs en större säljinsats än vad som varit möjligt för honom de senaste åren.
– Men de tidigare kunderna finns fortfarande kvar. Och jag lärde mig otroligt mycket under projektet, bland annat genom en mycket bra startupkurs hos Sting.

Bland licenskunderna finns fortfarande Karolinska Universitetssjukhuset och äldrevården i södra Stockholm.

Clicknote kombinerar fraser
Clicknote är ett programtillägg som kan användas till exempel till ett journalsystem. Programmet gör det möjligt att kombinera samman standardfraser som ofta används och då snabba upp en dokumentation eller planering. Clicknote rymmer också påminnelsefunktioner och hjälplänkar som ytterligare effektiviserar arbetet.
Mer om Clicknote: clicknote.se

Mer om Kraftcentrum Flemingsberg och Flemingsbergsmodellen.

SMI bjuder in till julig lunchkonsert

Stockholm Musikpedagogiska Institut, SMI bjuder in till en julig slagverkskonsert den 12 december. Slagverksstudenter och lärare framför ett varierat program och en grötlunch med Julgröt, skinkmacka, lussebulle, pepparkaka och kaffe serveras för bara för 60kr. Lunch serveras från 11.30 och konserten startar kl 12.

Event: Ny coworkingmiljö och mötesplats på campus Flemingsberg

Stockholm har som mål att bli ett internationellt ledande life science kluster. För att lyckas behövs kompetens, forskning, samverkan och gränsöverskridande mötesplatser där kreativa krockar kan uppstå. Välkommen till ett seminarium där vi sätter ljus på vilka framgångsfaktorer som behövs på vägen.  

Nu öppnar ansökan till Flemingsberg Science Award IDEA

Flemingsberg Science Award IDEA är en innovationstävling för dig som är student, boende eller jobbar i Flemingsberg. I en deltävling till den nationella affärsplanetävlingen Venture Cup belönar Flemingsberg Science idéer i tidiga skeden – prissumman är 5000 kr.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

PRENUMERERA

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

PRENUMERERA
CF_logo_neg
2019-12-18T12:50:04+01:00
Till toppen