DESSA FÖRETAG HAR VALT FLEMINGSBERG2021-05-24T17:09:22+02:00

Därför vill vi växa i Flemingsberg

Möt några av de framgångsrika företagen som valt Flemingsberg. Campus Flemingsberg är en mångsidig akademisk miljö med världsledande forskning. Här finns förutsättningarna att tillsammans med Uppsala-Stockholm bli ett av norra Europas mest betydelsefulla områden inom life science. Campus är även en attraktiv plats för kunskapsintensiva företag som vill etablera sig nära akademier och universitetssjukhuset. Här möter du några som nått sin framgång i Flemingsberg.

XNK Therapeutics bygger ny GMP-anläggning i Flemingsberg

– Flemingsberg är den plats i världen du vill vara om du arbetar med NK-celler. Här finns en stark forskning i en världsledande forskningsgrupp och en närhet till en klinik som verkligen kan NK-celler. Nyligen inledde vi byggnationen av en ny GMP-anläggning med tillhörande forskningslaboratorium på 350 kvadratmeter för vår NK-cellsterapi. Den nya anläggningen byggs i Novum i Flemingsberg och ger oss fullständig kontroll över hela utvecklingskedjan när anläggningen står klar under 2022.

Sprint Bioscience

– I Flemingsberg finns det möjlighet för oss att växa och erbjuda en bra arbetsmiljö för våra anställda. Här finns fördelarna med närheten till forskningen på Karolinska Institutet och den kliniska forskningen på Karolinska Universitetssjukhuset. Vi attraheras också av att området representerar nytänkande och ser med spänning fram emot den kommande utvecklingen och att vi tillsammans med de andra Life Science bolagen i området vara en viktig del av det nya Flemingsberg.

NextCell Pharma

– Flemingsberg är helt rätt plats för oss tack vare närheten till samarbetspartners och den kliniska forskningen vid Karolinska Universitetssjukhuset. Dessutom är detta rätt plats för oss att växa med tanke på hur hela Flemingsberg blomstrar och utvecklas, säger Mathias Svahn.

Mando Group

Vår forskning och utveckling har skett i samarbete med både KI och Karolinska Universitetssjukhuset här i Flemingsberg. Ett arbete som har lagt grunden till vår insikt kring vad viktproblem beror på och visat vägen till en behandling. Det positiva klimatet på Campus Flemingsberg uppmuntrar originella idéer och samarbeten, och har skapat en stimulerande miljö som varit avgörande för oss, säger Cecilia Bergh.

Inhalation Sciences Sweden

– I Flemingsberg finns tillgång till de avancerade labb som vi behöver och dessutom finns rätt faciliteter för vår expansion, säger Lena Heffler, VD för Inhalation Sciences.

Bactiguard

– Vi hade tidigare ett kontor i centrala Stockholm, och när vi behövde mer yta för att etablera en integrerad anläggning för samtliga funktioner, inklusive produktion, föll valet naturligt på Flemingsberg. Den främsta anledningen var närheten till Karolinska universitetssjukhuset, Karolinska Institutet, Röda Korsets Högskola och andra för oss viktiga samarbetspartners.

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

PRENUMERERA
CF_logo_neg

Vill du veta mer?
Prenumerera på vårt nyhetsbrev.

PRENUMERERA
Till toppen